Fullt upp

Carina kom vid 11-tiden. Innan det hade jag inte hunnit öppna PawPeds-uppgiften, vilket jag hade hoppats. Det är hela tiden nya saker, som dyker upp och måste placeras högt upp på "att-göra-listan". Trots att vi hade en hel del att uträtta startade vi med Stisses vattenfontän. Vattnet pumpas runt med hjälp av en liten motor och efter några veckor måste den rengöras - ett "mickelarbete", som mina händer absolut inte klarar av och Oves är för klumpiga för - så nu hjälpte Carina till med det. Det tog en stund, innan vi förstod, hur vi skulle montera tillbaka de små plasdelarna i motorn. Nu är det klart iallafall.

Vi har nu enats om att vi ska trycka som ett litet häfte, ett A4-ark, som vi viker dubbelt. Det betyder att vi får fyra sidor, som vi ska fylla med en bild på en brun, vacker bicolorkatt och inte så mycket men ändå informativ text. Bilden har vi redan, Carina efterlyser priset och jag ska skriva texten. På alla utställningar, som vi kommer att närvara med "ett Ragdollbord", ett bord vi hyr och där vi säljer tidningar och andra ragdollprylar och försöker värva nya medlemmar. Närmast ska vi representera Ragdollklubben på Birka kattklubbs utställning i november.

Så var det visitkorten. De är snart klara att beställas. Vi pratade igenom vad som ska stå på dem också och alldeles nyss färdigställde jag mitt slutgiltiga förslag. Det ligger nu i Carinas mailpostlåda i väntan på eventuella synpunkter. Därefter postar jag beställningen.

På morgonkulan kom ett sms från Annelie. Hon hade just lämnat Smulan hos Evidensia i Kungens Kurva. Smulan ska kastreras, lilla gumman. Allt verkar ha gått bra - jag fick ett mail med bilder vid 15-tiden - men hon är inte helt bekväm med sin "krage" och ändå ser den ut att vara långt bättre än en "tratt". När Stina ska kastreras kommer hon att få en body, sådan som familjen Borg använde till "vår" Kajsa. Vi fick ärva den, tack Peter och Marita, men jag tror att den är för liten för Stina. Jag ska komma ihåg att erbjuda köpare av honkattungar att låna den, när de ska kastrera sina honor. Det finns ju ingen anledning att var och en ska köpa en sådan.

Kastrationen kostade 1040 kr + moms. Jag gissar att både priser och operationsmetoder kan variera en del mellan olika utövare. Fick en idé nyss. Jag tror att det är intressant att titta närmare på kastrering av både honor och hanar och skriva om det i Trasdockan.

 
29 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)