Fyller sex år i november

Idag har vi varit i Täby och hälsat på Maxi och hans familj. I november fyller Maxi sex år och så länge har jag varit registrerad uppfödare. Från början hade jag egentligen bara tänkt ha en kull men fick rådet att ändå registrera ett stamnamn. Betalade in 1500 kr till SVERAK, fick namnet registrerat och så startade det hela. Jag har aldrig ångrat att jag sedan fortsatte och det blev mer och mer intressant och roligt, ju mer jag lärde mig och ju fler kullar våra katter fick. Idag har 20 kattungar tagit sitt första andetag hos oss och ytterligare fyra är födda i min uppfödning men hos fodervärd. 

När vi ringde på dörren hos Conny och Elisabeth, tog Maxi det som en signal om att han måste ta emot besökare. Han stod innanför dörren och var först med att hälsa. Sååå fin och så oerhört trevlig!!, Han är mycket lik Stisse i sitt sätt att uppträda; trygg och helt säker på att alla vill honom väl. Maxi är inte den enda katten i familjen Björnström. Här bor även siamesen Simba och den brittiska korthårskatten Elsa. Dessa båda var till skillnad från Maxi mycket reserverade, särskilt Elsa, som jag nästan upplevde som skygg. Tänk, så olika det kan vara!

Förutom katterna har familjen också två nyinköpta marsvinsbebisar, en hamster och en kanin. Maxi var mycket intresserad av att hjälpa till, när marsvinsburen iordningställdes. Han har också ”nosat igenom” marsvinen utan minsta tendens att göra dem illa. Han gillar också, när kaninen skuttar runt på golvet. Då springer han efter men visar inga jaktinstinkter utan verkar mest tycka att det är en trevlig lekkamrat. Alla djuren är välskötta och älskade av alla i familjen.

Lotta skrev och berättade att Ninni är kullens utbrytardrottning. Vid flera tillfällen har hon idag klättrat upp på kattungeklätterträdet och därifrån kunnat hoppa ut på golvet. Om inte förr får Elin och Leo veta nu att deras tjej är en mycket företagsam kattflicka. Det är alltid en i kullen, som tar sig ur hagen först men de andra brukar inte vara sena att följa efter. Jag gissar att redan imorgon är det en eller fler, som tagit efter. Under natten tror jag att Lotta tar ut klätterställningen, så att kattungarna inte kommer vilse i bostaden. När småkissarna visar att de vill utöka sitt revir, brukar jag låta dörren till hagen stå öppen, när jag är hemma och har uppsikt över dem. Mycket snart brukar de lära sig hitta i hemmet och bara vid några få tillfällen händer det att de inte hinner tillbaka till toalådan. Det är helt otroligt att kattungar utvecklas så snabbt - för sex veckor var de bara några timmar gamla, döva och blinda.

Så här stilig är en 6-åring, fina Maxi.

 
8 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)