Fyra timmar

Ska man göra något tjänar man på att göra det ordentligt från början. Det är min filosofi, för jag vet att det alltid blir mer jobb, om man försöker sig på någon ”genväg” så........

först åkte Ove till Maxi och köpte två nya, svarta 10-litershinkar. Sedan började han tömma akvariet med hjälp av ”akvariehäverten”. Han tömde c:a 8 liter vatten i var och en av de nya hinkarna, innan vi hjälptes åt att håva upp fiskarna. Sedan ”dammsög” (med häverten) Ove stenarna i samband med att han helt tömde akvariet på vatten. Stenarna placerades i en tredje hink, som togs ut i duschen där de genomgick en grundlig tvätt. Efter det var det dags att skrapa väggarna (akvariet är 6-kantigt) för att därefter torkas av med en ren disktrasa. Proceduren avslutades med en torr, mjuk trasa. 

Tillbaka med bottengruset och de stora stenarna, plantera nya växter, fylla på nytt 25-gradigt vatten, starta vattenpumpen och så till sist - fiskarna! Huruvida de gillar sin nystädade boning eller ej, vet jag inte. Hur som helst ser de ut att vilja bekanta sig med de nya växterna och utforska ”möbleringen”. 

Katterna vill alltid vara med och hjälpa till, när något händer. Som väl var sov de när Ove tömde akvariet men när allt skulle tillbaka in i det nystädade akvariet, hade de vaknat. Stisse upptäckte att fiskarna simmade omkring i hinkarna på golvet, vilket fångade hans intresse så till den grad att jag var tvungen att lägga handdukar över hinkarna, för annars hade vi inte haft några fiskar nu. 

Belysningen i akvariet är släkt nu för fiskarna måste få lugn och ro. Det har säkert varit jättestressigt för dem. Även om de inte tänker precis som jag, har de en väldig överlevnadsinstinkt och kämpade för att inte bli fångade. Jag kunde ju inte förklara för dem att allt vi gjorde var för deras eget bästa. Även en fisk ska bli respektfullt behandlad.

Fyra timmar tog det att göra det, som iallafall jag tror är det bästa för fiskarna.

 
16 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)