Gamla minnen

Som jag skrev igår hade cellisten David Teie (DT) utvecklat en universell musikteori; att den musik vi människor finner avkopplande nära nog har samma takt som vår mors vilopuls. Nu ville han försöka utröna, hur det förhåller sig med katter.

(DT) - Katter reagerar, till skillnad från människor, positivt på ljud de hör, när de föds; kattmammans spinnande, ljudet av en diande kattunge och fågelkvitter. 2008 komponerade Mr Teie därför två musikstycken. Att skapa och distribuera musik har blivit en mission för honom men det är kostsamt. Med stöd från olika håll lyckades han få ihop tillräckligt med pengar för att kunna
ge ut sin "kattmusik". Enligt Washington Post skulle låtarna ha varit stora hits på "kattopplistan", om det hade funnits någon sådan.
I studien ingick 47 katter, såväl hus- som raskatter, kastrerade och okastrerade. Studien
gjordes i katternas hemmiljö och de var mellan 5 månader och 19 år. 77% av dem
reagerade positivt på musiken. Mest fascinerade var de katter, som var fem år eller yngre.

Bo Söderström anser studien intressant men att fler parametrar måste beaktas innan man kan betrakta den som komplett ur vetenskaplig synvinkel. Vi vet t ex inte om katterna tröttnar på musiken när de hört den tillräckligt ofta, blir äldre o.s.v.

Du kan själv hitta musiken t ex på spotify eller på David Teie's hemsida: http://www.musicforcats.com/

Solen flödar och snart, snart kan mina mixkatter själva bestämma när och hur länge de ska vara ute. När balkongdörren står öppen hela dagen känner de sig fria. Mat, vatten, kel och öppna dörrar - det räcker för att Stisse och Stina ska vara lyckliga De lever sitt liv här och nu och tar vara på nuet. Vi människor har mycket att lära av våra katter.

P.S kanske ska tilläggas att Stisse vill ha sitt liv totalt snabeldrakefritt; lite damm här och där har ingen betydelse bara han slipper det hemska ljudet, D.S.

10 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)