Garantier finns inte

Livet är fullt av överraskningar, vissa positiva andra inte.

Som jag berättade i fredags vid halvtiotiden fick Ulrica tillökning i katteriet; tre stycken - alla pigga och fina. Dagen därpå fick jag veta att en fjärde kattunge fötts på eftermiddagen.

Idag på förmiddagen hörde Ulrica av sig igen. Hon var på väg till Ulltuna djursjukhus med den nyblivna kattmamman och hennes bebisar. Mamma katt blödde och var medtagen och Ulrica hade varit hos sin ”husveterinär”, som remitterat patienten vidare och också uppmanat Ulrica att försöka hitta en amma till kattungarna. Ulrica undrade nu, om jag visste någon hon skulle kunna vända sig till. Jag informerade henne om de två uppfödare jag känner och som nu har kattungar och dessutom om att Ragdollklubben har en kattungeförmedlare, som kanske skulle kunna hjälpa henne. Jag erbjöd mig att kontakta Jordbruksverket för att ta reda på, vad som behövde göras, när nu kattungarna skulle behöva skiljas från sin mamma (någonstans i mitt bakhuvud mindes jag från Diplomeringskursen att det behövdes tillstånd för att separera kattungarna från kattmamman). 

Oj, oj, oj - hur tänker man, när man inte har någon uppdelning för akuta och icke-akuta ärenden. Här handlar det ju inte om att vänta, utan det krävs svar direkt. I en sådan situation måste man själv fatta beslut och få tillståndet retroaktivt, tycker jag. Hur lång tid det tar att få besked kunde man inte säga utan enbart att man måste vara mycket utförlig i sin ansökan!!

Vi vet att de flesta kattförlossningar sköter sig utan människans inblandning men när vi ser att något inte stämmer, då måste vi agera. Det är viktigt att vi uppfödare verkligen finns på plats när ”vi” väntar kattungar och finns till för kattmamman dagarna kring en förlossning. Jag hoppas att allt löst sig till det bästa för Ulric och hennes lilla kattfamilj. Imorgon vet jag mer.

Detta skrev jag tidigare men glömde publicera. Så vitt jag vet mår kattungarna mår, så vitt jag vet, bra.

19 jan 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)