Gårdagen

Igår blev inget skrivit på bloggen och anledningen var benet - igen. 

Förmiddagen var som vanligt, till och med lite bättre med benet. Kattungarna visade mer och mer att de övar försvar, småslåss och hoppar. De är otroligt intresserade av allt som händer och kommer direkt fram till handen, när jag sträcker ner den. Ett bebisfrö går ner då och då. Alla har varit fram till matskålen men jag har inte full koll på, om alla smakat. Ove har också blandat välling till dem och den har Sandie slickat i sig med välbehag. Det var för övrigt likadant med Stina. Hon åt upp all mjölk själv. Jag tror ändå att det är bra för kattungarna att se hur mamma gör. De går nyfiket fram och tittar, när hon äter.

Klockan 14 hade jag bestämt träff med Irene, kattansvarig på Bromma zoo. Jag skulle be att få hennes tips kring mat och matplats för att kunna skriva i Trasdockan "Annelie tipsar". Jag hade tänkt mig en intervju på 30-45 minuter. Jag lämnade butiken 2 timmar och 15 minuter senare. 

Affären är verkligen välutrustad och organisationen väl genomtänkt. Personalen är givetvis allmänbildad men nischas för att inom sitt område kunna ge kunden bästa möjliga råd och service. Irene känner jag sedan tidigare egna inköp och konsultationer i affären. Hon har lång erfarenhet och är mycket kunnig. Att besöket tog så lång tid beror främst på att butikens ägare också ville vara med och berätta om både affärens uppbyggnad från start, olika foder, skålar, vattenautomater, aktiverande matskålar m.m. Hon var verkligen intresserad av att ge mig den allra bästa informationen om sin zoobutik. Jag fick veta mycket, som jag inte kände till tidigare men tyvärr finns inte tillräckligt med plats i Trasdockan för att ta med allt. Har en fundering på att skriva ner det på Ragdollklubbens FB-sida, så att de Ragdollägare, som vill, får möjlighet att ta till sig av kunskapen.

När besöket var klart var jag jättehungrig. Till frukost hade jag ätit två smörgåsar - en med leverpastej och gurka och den andra med ost och gurka. Kaffe med mjölk därtill. Det var allt och nu var klockan 16:15. Ringde Ove och vi bestämde att äta middag på Garden i Bromma Blocks. Jag behövde gå 250 meter och bedömde att det inte skulle vara något problem. Det var det inte heller - då. Någon timme därefter slog värken till. Jag ska inte tjata mer om den men resultatet blev medicin och tidigt i sänggående. Vi hann iallafall väga och mysa kattungar innan. Idag är benet betydligt bättre.

19 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)