Gårdagen

Igår ”svettades” jag vidare med min artikel om preventivmedel för katter. Det är flera frågor, som jag ställt till veterinär Fredrik på Läkemedelsverket, och som jag måste få besvarade, innan jag kan fullfölja utkastet till mitt bidrag i Trasdockan. Han, i sin tur, gav mig rådet att ringa eller skriva till en namngiven person på SLU (Sveriges lantbruksuniversitet). Det ska jag göra på måndag och hoppas sedan ha alla uppgifter jag behöver och kan avsluta den här artikeln/mitt uppdrag till tidningen.

På eftermiddagen åkte vi till Lotta för att träffa Jessica och hennes familj. Familjen stannade och studerade kattungarna i hela två timmar. Vi skildes åt en bit efter klockan 20 och åkte hem till våra kissar, som satt innanför ytterdörren och väntade. Som väl var hade jag tänt flera lampor, så att det inte skulle kännas så mörkt och ensamt för dem.

Ulrica, som har Rättvikskullans kattuppfödning, söker en blå colorpointhona. Ulrica är i starten på uppbyggnaden av sitt kattpensionat i Norrtälje, dit hon nyligen flyttat från Stockholms innerstad. Hon stormtrivs. Nu söker Ulrica ytterligare en avelshona. Det fick jag veta först efter att jag bestämt träff med Jessica. Om hon bestämmer sig för att inte köpa Nickan och Ulrika inte redan tingat en avelshona från en annan uppfödning, kommer Nickan med stor sannolikhet att flytta till Ulrica. 

Just nu pågår dammsugning här, vilket betyder att det är bara Sandie som håller mig sällskap. Hon tycker säkert också att det är onödigt att städa men inte tillräckligt otrevligt för att ”försvinna” som de andra två. Särskilt misshagligt tycker Stisse att det är. Han ligger nu under klätterträdet på balkongen (med stängd dörr). Senare idag blir det nagelvård, inte heller det det bästa de vet, men protesterar inte utan ser bara lite allmänt olyckliga ut. Pälsarna fick sin skötsel i förgår och idag är det alltså dags för klorna. Stina fick sitt sista p-piller igår, för på måndag ska hon kastreras. Hon har gjort sitt för rasen med sina 12 ljuvliga avkommor, som sedan länge bor i nya, permanenta hem - till stor glädje för sina ägare.

14 okt 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)