Gårdagen

Kattungarna visar upp nya färdigheter varje dag; vissa större, andra mindre. Gårdagen innebar ett stort kliv framåt på vägen mot duktiga jägare. De började med ”vippor och råttor” som de försökte fånga, när vi drog dem över golvet.

Tania och Natalie kom på besök vid lunchtud. Deras lilla tjej, Zinja, har blivit en stor flicka nu, om man jämför med när Tania träffade henne förra gången. Då var hon helt nyfödd. Småttingarna sov i sitt nya kattrum men vaknade efter en liten stund och ville bekanta sig med gästerna. De är, som sagt, mycket sociala och nyfikna och uppskattar att ha sällskap på golvet.

Zinja kommer sedan att bo hos dem en bit utanför Uppsala - endera i en helt nybyggd lägenhet eller i den villa, som Tanja och Natalie bor i nu. För Zinjas del spelar det ingen roll - huvudsaken för en ragdoll är att den får vara tillsammans med sina människor. Med en trasdocka ii hemmet behöver man aldrig känna sig ensam.

Måndagen 25 mars hade jag bestämt träff med med Matilda och Sebastian, ett trevligt kattlängtande par som hade kontaktat mig pga kattungelängtan. Deras första tanke hade varit att köpa en kattunge men efter att ha funderat lite kommit fram till att det bästa skulle vara att köpa två. Roligt, tycker jag! Kajsa och Buster, Ninni och Neo och Blue och Safir - två och två har de fått flytta till sina nya hem. De älskar varandra, är aldrig ovänner och har kommit till fantastiskt fina  hem. Det är inte nödvändigt att katter måste bo tillsammans med ett syskon även om det är roligt. Huvudsaken är att de inte lämnas ensamma hela långa dagar. Jag har hjälpt mina kattungar att  hitta bra hem. Det är min främsta uppgift som uppfödare, väl medveten om att jag alltid också måste arbeta för att behålla den vackra, tålmodiga, friska och snälla ras jag föder upp. Vår träff blev inte av då som planerat då. Anledningen var att natten till den 25:e födde Sandie sina bebisar, två dagar innan jag räknat med att de skulle komma, och mötet flyttades fram.

Matilda och Sebastian kom klockan 19 igår. De tog sig tid att umgås med katterna, ”prata katt” med Ove och mig och fika. Alla småkissarna var nyfikna på dem men Pyret var den som direkt bestämde sig för under vems beskydd han vill leva sitt liv. Han kommer att gilla båda sina nya ägare men det var på golvet, i Matildas knä, han definitivt fattade sitt beslut.

Jag vill säga att det var Pyret själv som valde den av kattungarna som skulle flyta med till Matilda och Sebastian. Valet föll på Pepsi, som även han tydligt visade vilka ”nya föräldrar” han vill ha.

Blue och Safir, som flyttade förra året, är så här stora nu  

 

 
3 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)