Gårdagen - natten - förmiddagen

Lite mindre besvär av benet men knävecket är fortfarande besvärligt idag. 

Styrelsemötet i Ragdollklubben drog ut på tiden. Målsättningen är att det ska ta maximalt 1 1/2 timme men vi var klara först efter två timmar. Sista halvtimmen var benet förfärligt, så det blev sängen direkt efter mötet. Efter att till slut ha hittat en hyfsad sovställningen somnade jag iallafall. Jag är lättväckt och vaknade av att Ove hade tänt ficklampan och väste: "ut härifrån". Han stod på knä framför "kattboet" och var just i färd med att ta ut Stina därifrån. Hon hade passat på att ta Sandies plats hos kattungarna. Hon längtar verkligen efter kattungar. Eftersom utrymmet i garderoben är litet, rymmer det bara en vuxen katt tillsammans med kattungarna. Detta var andra gången Ove hade gjort en "insats" för en timme tidigare hade Stina trängt ut Sandie (konstigt nog vaknade jag inte då). Att stänga dörren till sovrummet skulle vara meningslöst, för Stina skulle stå utanför dörren och jama och krafsa. Lösningen blev en toalåda och Stina i arbetsrummet.

På morgonen fick alla katterna mat som vanligt men Sandie hade ingen ro att äta i köket utan ville tillbaka och ta hand sina barn. Naturligtvis hade Stina, som vi släppt ut ur arbetsrummet, redan intagit rollen som vikarierande mamma. Vi beslöt att flytta Sandie och barnen till den stora bolådan på eftermiddagen. Där skulle ju båda "mammorna" få plats. Lysande idé, tyckte vi. Det var det inte!

Ove arbetade bara halva dagen idag och när han kom hem, verkställde vi planen. Vi tog kattungarna i den lilla kattbädden och flyttade in dem till bolådan i vardagsrummet. Sandie kom efter. Gissa vem som först hoppade i bolådan! Sandie tyckte vår idé var urkass, så hon började söka ett nackgrepp på en kattunge, för att bära tillbaka den till det mer skyddade, ombonade boet i sovrummet. Jag lösgjorde greppet och lade ner kattungen igen. Då tog hon en annan bebis. Vi förstod att hon verkligen inte vill vara i bolådan. Kattungarna i kattbädden igen, Sandie och Stina efter. In till sovrummet igen. Mat hade hon nyss ätit och vi ställde in en kattlåda i sovrummet och stängde dörren. Naturligtvis med Stina utanför.

När Stina haft sina kullar har hon de första veckorna tillbringat all tid tillsammans med sina bebisar i bolådan i arbetsrummet (enda undantag när hon ätit och gått på lådan). Sandie har gjort henne sällskap korta stunder men helt på Stinas villkor. Nu får vi göra nästan likadant med Sandie. Hon får vara kvar i sovrummet(Stina var i arbetsrummet) den första tiden med dörren stängd (Stina hade dörren öppen) och de andra katterna får disponera resten av lägenheten tillsammans. Vad Stisse beträffar vet han att det finns kattungar i hemmet men när de är så här små intresserar han sig inte för dem. Det blir annorlunda sedan.

Dagens vikt

109, 118, 124, 144
110, 119, 131, 153
106, 114, 129, 139
 99,  104, 109, 135, (omvägd)
118, 122, 139, 164

Jag hoppas kunna ta väsentligt mycket bättre bilder framöver men här är iallafall ett försök.

 

 
24 mar 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)