Genetik

Det är höst! Som båtägare börjar hösten, när förberedelserna för båtupptagning startar. Igår hämtade Ove "båthuset", som förvarats på hans arbete under vintern. Det består av en massa stålrör, liknande tältstänger, som sätts ihop. Över ställningen lägger vi pressenningar (jag brukar hjälpa till med det). Som båtägare har man en tydlig markering på, både när hösten och våren börjar. Det är båtupptagning och båtiläggning, det senare klart roligare. I år hoppas vi att hösten ändå ska bli underbar, vädret förstås men främst kattungar. De kommer, om de kommer, i början av november.

Pawpedskursen börjar på onsdag och det ser jag fram emot. Jag har fått inloggningsuppgifter och har också "fått i läxa" att lösa en uppgift innan start. Kursen börjar med ett chattmöte och en allmän orientering om kursen - allt finns på adress http://education.pawpeds.com. Kursen hålls på både svenska, engelska, franska, italienska, holländska och polska. Tänk, så mycket det finns att lära sig, att kursen hålls i så många länder och att Ulrica Olsson är en av initiativtagarna!

Kursen kommer att handla en hel del om genetik, gissar jag. Därför började jag fräscha upp mina kunskaper, medan Ove hämtade båtställningen. När jag börjar läsa, har jag svårt att sluta. Tiden bara rusade iväg och efter fyra timmar var Ove hemma igen. Då hade jag, förutom genetiken, läst igenom Ragdollens rasstand. Det har jag gjort många gånger förut men alltid fångar man upp något nytt, när man läser något ytterligare en gång. Ragdollen beskrivs på ett bra sätt på Ragdollklubbens hemsida. Jag kollade flickorna för att t ex se om deras öron är medelstora, breda vid basen med rundad topp, att de sitter brett isär och är framåtlutade. Naturligtvis förstår jag att Ragdollens utseende inte ingår i kursen men jag vill veta allt, som går, om denna fantastiska ras.

Strax ska Ove och jag åka till Carin och klippa Grevens naglar.

20 sep 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)