Genetik

Genetik är egentligen väldigt spännande men inte alltid lätt. Det finns vissa grundregler man ska beakta men det hjälper inte heller alltid, för slumpen är också med och kan strula till begreppen ibland. Hur som helst så måste man fundera extra noga, ifall det är något särskilt man som uppfödare är ute efter vid parningar. Avel ska ju bedrivas så att rasen bevaras enligt rasbeskrivningen. Vad är viktigast; pälsfärgen, ögonfärgen, kattens storlek, öronens storlek och placering eller något annat? Åsikterna kan variera mellan olika uppfödare.

T.ex ska en katt med för små öron helat inte paras med en katt som också har små öron. Det är nog lätt att förstå för de flesta men hur hittar man den rätta katten? Det finns flera utomordentligt duktiga uppfödare och de måste börja att dela med sig av sina kunskaper. Klart att det ska få vara roligt att vinna en tävling och också vara ägare av eftersöka avelsdjur och kattungar men........  det allra viktigaste är att man respekterar sitt avels- och/eller utställningsdjur.

Timmen är sen (som vanligt när jag skriver dagens bloggavsnitt) och imorgon bär det nog av till Uppsala och Malte. Sandies löpbeteende har tilltagit och dag 3 in i löpet brukar vara den optimala dagen att ta honkatten till hankatten. Därför hoppas jag nu att Eva har möjlighet att ta emot Sandie imorgon.

En av Neos kattungar har öppnat ögonen :-).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
22 jan 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)