Genomtänkta kattungeköpare

Vad bra det skulle vara, om alla som planerar att köpa katt, gör som familjen Carlstedt. Jag blev lite förvånad, när mamma Pia ringde och undrade om hon, hennes man och barnen fick komma och titta på våra katter och se, hur de beter sig "i vardagen". Familjen hade läst på om både rasen Helig Birma och Ragdoll men visste inte, vilken de slutligen skulle välja. Då är det en utmärkt idé att se och bekanta sig med raserna i hemmiljö; kattutställningar kan vara missvisande.

Olivia och Ella, döttrarna, var helt eniga om att de vill ha en brun colourpoint medan föräldrarna helst vill ha en blå kisse, kanske bicolour. Varför inte köpa en av varje? Som uppfödare blir jag extra glad om två kattungar får flytta till samma permanenta hem. Kajsa och Buster flyttade ju tillsammans och de har en stor trygghet i varandra och är nästan alltid tillsammans. Bilden nedan kom idag. Den visar tydligt att syskonen vill vara i varandras närhet.

 

 

Strax efter att familjen Carlstedt åkt hem, kom min namne med de finaste stolar (i sitt slag) jag sett och beställt från Blocket. Jag är så glad över dem; underbara fjärilar och blommor på tyget, en färgklick i hemmet. Inser att jag måste köpa kuddar i blått och/eller orange. Nu gäller det att få katterna att förstå och respektera att det inte är en ny klösbräda. 

Oftast är de duktiga och vässar sina naglar på "tornet". För ovanlighetens skull ligger det ingen katt på tornet, de äter. De älskar att ligga högst upp och studera "sina underordnade".

Bilder på stolarna och "tornet" finns på nästa inlägg. 

12 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)