Gillar inte borren

Idag har de inte varit glada, katterna! Snickaren har varit här och med honom borren och allt vad en borr innebär. 

Det börjar bli lite kyligt nattetid, så sedan några dagar tillbaka har vi haft balkongdörren stängd nattetid. Det tar ett tag, innan katterna vänjer sig vid det och imorse var Stina irriterad och jamade uppfordrande, när jag steg upp. Jag förstod genast vad det handlade om och öppnade dörren och hon skred ut på balkongen och lade sig i en av fåtöljerna. Efter en stund kom också Stisse ut och han tog plats på tornet. Det var bara Sandie som låg i sängen, när snickaren kom.

Jag tycker att det är så snyggt med gardiner, som täcker en hel vägg, inklusive fönstren, och som hänger på stänger, som är fästa i taket (givetvis ska de lätt kunna dras åt sidan så att dagsljuset kommer in under dagen). Det var det, som snickaren skulle fixa. Betongväggarna är mycket besvärliga att borra i, trots kraftiga doningar och det låter ju förfärligt. Det är något kissarna avskyr och från att ha samlats runt snickaren, när han kom, försvann de som små pilar genom rummet på väg så långt bort från borren som möjligt. Det var ytterligare några "borrprojekt" som skulle utföras innan snickaren fick lov att åka hem:-). Idag kom jag på vad jag önskar mig i julklapp - ett presentkort med två timmar snickare. 

Det blev precis så bra, som jag tänkt mig och jag får en hotellkänsla, när jag nu går in i sovrummet. För att ytterligare bättra på den ska vi åka till Mio och köpa en sänggavel i tyg med knappar och snickar-Tony har lovat hjälpa till även med den. Det blir att tömma det ena vitrinskåpet igen för att kunna få dit gaveln men jag har ju vanan inne.

Stina löper. Det borde inte vara möjligt, för hon äter p-piller, en tablett en gång i veckan. De enda förklaringen jag har till att hon jamar och rullar är att hon lyckades spotta ut den förra tabletten. När vattenläckaget uppstod hade jag en bokad tid för kastration men avbokade den, eftersom jag inte ville ha en nyopererad katt i ett provisoriskt boende. Nu har hon fått en ny tid och den 25:e ska ingreppet ske. 

Kanske någon undrar, vad det var för aktivitet jag skrev om igår. Den kommer snart att offentliggöras i Klubbnytt (på hemsidan) men jag berättar redan nu att vi planerar en "kattipratträff" på lokal mot slutet av oktober. De som vill komma och träffa andra ragdollentusiaster anmäler sig, så att vi vet för hur många vi ska boka bord. Var och en beställer vad den vill ha; mat, dryck eller både ock. Kostnaden står man för själv. Vi har tänkt oss starta runt 17:30. Hoppas att många är intresserade och att nya kontakter skapas. Dena typ av sammankomst går ju att ordna runt om i landet. Det enda som behövs är intresse från medlemmarna och sedan är det klart.

På bilden ses spanjoren Yori, Ingers importerade blivande avelshane.

 
14 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.