Glädjande - precis som förväntat

Jag har längtat efter den här dagen. Jag ville så gärna se, exakt det jag såg idag. "Min" lilla docka så lugn och trygg i sitt nya hem men lika bestämd som alltid. 

Sandie har nu bott hos Mona och Lasse i nästan exakt fyra månader. När vi lämnade henne och åkte hem tyckte jag att det kändes helt ok. Jag visste att hon skulle få det bra och att det också skulle ge Stina ett bättre liv, eftersom hon inte längre skulle bli hunsad av Sandie men när jag två dagar senare pratade med Mona blev det svårt. P.g.a. tekniskt strul kunde jag bara prata med henne med högtalarfunktionen aktiverad och när Sandie hörde min röst, började hon jama högt. Det gjorde riktigt ont i "mattehjärtat". I samråd med Mona bestämde jag att ge Sandie lite tid (och inte hämta hem henne direkt) och naturligtvis är det så man ska göra. När de två veckorna gått, som vi bestämt skulle passera innan utvärdering, var Sandie en nöjd och glad katt och hade börjat älska sin nya tillvaro, främst husse, som hon idag håller noga reda på och följer vart han än går.

När Ove och jag kom på besök idag, låg Sandie på den mellersta avsatsen i sitt "träd". Jag gick genast fram till henne och då nosade hon grundligt "igenom" båda mina händer och armar. Det var tydligt att hon kände igen dofterna. Sedan bjöds vi på kaffe och en underbar, onyttig bulle. Mona och Lasse berättade om hur de haft det med sin lilla kisse, som f.ö. återhämtat sig fint efter kattungarna och nu återtagit sin normalvikt. Sandie är lika duktig på att tigga nu som tidigare, fick jag veta. Mona som var den som tog initiativet till att skaffa katt var smått besviken, för Sandie har numera helt tagit över hennes man :-). Själv får hon nöja sig med att kamma sin katt ibland. 

Sandie har inget emot att vara hos Hjördis och hennes ägare. Hjördis är en till åren kommen f.d. uteliggare, d.v.s gatuhund. När matte och husse varit bortresta vid några tillfällen, har Sandie huserat hos Hjördis, som bor "vägg i vägg". Hon har fått med sig sin klättermöbel, ifall hon skulle vilja komma upp en bit från golvet (och Hjördis). Tänk vilken lycka att ha en sådan granne! Vad fantastiskt att kunna hjälpas åt med djuren!

Så här vacker är Sonja (som hon numera kallas) idag. 

 
12 dec 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)