Glest den senaste tiden

Sedan årsskiftet har det varit fler dagar än under de mer än fem år jag haft bloggen, som jag inte skrivit något där. Det beror inte på att jag tröttnat utan helt enkelt på att jag haft väldigt knappt om tid. Under mars hoppas och tror jag att allt kommer att återgå till den normala lunken.

Leo har sportlov och ringde igår och undrade, om jag skulle vara hemma under dagen och om han då kunde komma och besöka farmor. Jag hade inga planer som inte enkelt skulle kunna ändras och vid 12-tiden kom han. Det är jätteroligt att han nu är gammal nog att åka utan föräldrasällskap. Han åker från Gustavsberg till Sickla och byter därtill spårvagnen, som tar honom nästa ända fram till min port.

Barn till djurälskare blir själva sanna djurvänner och så är fallet alltså med Leo. Pappa Joakim är tyvärr kattallergiker och familjen tvingades omplacera Totte, en "Jussi", som var hela familjens ögonsten. Joakim kan, profylaktiskt medicinerad, besöka mig några timmar innan klådan slår till och andningen blir påverkad :-(. Som väl är har inte Leo drabbats av allergi, för han älskar våra katter - och de honom, särskilt Stisse. Det är så fint att se dem tillsammans.

Det är väldigt tråkigt att inte kunna få njuta av djur, när man inget högre önskar. Elisabeth, deltagare i min datautbildning, skulle också väldigt gärna vilja ha en katt. Hon har haft många egna under sin levnad och skulle väldigt gärna ha en ny kisse på ålderns höst men.....hon fyller 80 år i maj. Eftersom hon vet att kattens medellivslängd är nära 15 år, har hon avstått att skaffa ett nytt djur. När personer över 65 år vill adoptera en katt från Stockholms katthem, krävs att de har en "back up" om något skulle hända dem som gör att de inte längre kan ta hand om katten. Dessutom är endast lite äldre aktuelle för adoption för dem.

28 feb 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)