Godis går bra att tugga

Idag började Stisse hosta konstigt, som om han ville få upp något utan att lyckas. Jag blir så orolig, när något inte är bra med våra katter och önskar innerligt att de skulle kunna berätta, hur det känns - men det kan de ju inte så det blir till att gissa. Jag lyfte upp honom och hängande med bak- och framben över min arm, skakade jag honom hårt några gånger. Han slutade hosta men såg lite olycklig ut. Då hämtade Ove kattgodis och bjöd honom på. Han åt direkt, såg nöjd ut och då blev även Ove och jag belåtna.

Sandie vill ju, som jag skrivit många gånger tidigare, absolut inte äta frön. Jag trodde från början att det berodde på att hon var lat och tyckte att det var lättare att äta blötmat och slippa tugga så mycket. Men....... det är inte det som är problemet, för när Stisse fick godis, var hon inte sen att komma för att få sin beskärda del. Den tuggade hon med glädje. Hon är en bestämd, viljestark och kräsen prinsessa :-).

Klubbmästerskapet närmar sig och jag gissar att det i denna stund pågår många kattbad i klubben. 41 kissar ska ställa upp i skönhetstävlingen på lördag. Tyvärr får jag bara se Sissel på bild från Norrtälje, för jag kommer själv att vara på aktivitetsdagen på Hornsbruksgatan (vid Hornstull), där Stockholms katthem fått låna lokal. Jag är glad över att slippa åka till Skurusundsvägen i Nacka. Det är betydligt enklare att ta pendeltåget till Södra station och gå ut genom dörrarna, befinna sig direkt på busshållplatsen, där linje 4 hämtar mig och släpper av mig vid Hornstull. Det ska bli trevligt att lite bättre lära känna de andra styrelsemedlemmarna och spännande att se vad vi kommer fram till. Föreningen är mycket seriös och aktiv. Idag fick jag, i egenskap av fadder, en enkät att besvara kring min kontakt med katthemmet. Jag gissar att man med ledning av svaren från oss faddrar, vill se vilka förbättringar, som vi ska jobba på. Sådant gillar jag!

Flinga trivs utmärkt med att vara Västeråsbo. I Sundbyberg fick hon inte gå ut -  för all del var det vinter men hon hade inte fått det nu heller. Vi har ingen trädgård, som katterna kan vara ute i. De klagar inte utan tycks trivas ändå men visst ser det ut som Flinga är nöjd med att kunna jaga fåglar och insekter i trädgården. Det vet åra katter inget om.

 
18 maj 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)