Godkänd

Som jag kanske skrivit tidigare, vill jag inte ha något "hängande över mig". Därför startade jag med veckans uppgifter direkt på morgonen igår. Kursen är verkligen bra upplagd! Nytt grepp den här veckan. Först fanns två foton; det ena från ett vardagsrum - så som det skulle kunna se ut hos många, med många faror lurande. På den andra bilden såg man ett "vanligt" kök. Köket är bostadens farligaste rum, anser jag. Uppgiften var att identifiera farorna, motivera svaren och "säkra" bostaden. Låter kanske enkelt men det krävs eftertanke och att man läst en hel del text. Vi fick också i uppgift att beräkna årskostnaden för en katt. Så här räknade jag: "blötmat" 1x7:95x365 = 2902kr, "frön" (torrfoder) fritt, c:a 75x12 = 900kr, sand (Ever clean - fantastisk sand men tyvärr miljöovänlig) 90x10 = 900kr (var femte gratis), godis och leksaker 130kr, försäkring 2659kr. Eftersom Sandie vägrar att äta frön, måste vi servera burkmat varje dag. Ibland blir det två burkar eller påsar per dag, eftersom de andra kissarna också tycker det är gott men det har jag inte tagit med. Inte heller har jag räknat in all torsk, som de får och älskar.
Klösträd 1995kr under fem år = 399kr/år och bur Sherpa flyg och kabinväska: 1095 under 10år = 110kr/år. Sandlåda 60kr under fem år = 12kr/år. Totalt 8012kr. Vår försäkring hos Agria omfattar livförsäkring 6500kr och veterinärvård 50.000kr. 
Det är inte billigt men värt varenda krona. Vilken annan hobby är gratis? Djur ger så mycket tillbaka (vad ormar, ödlor och råttor t ex ger, förstår jag förstås inte). Katten är det optimala djuret, anser jag; tillgiven, självständig och behöver inte rastas. Visserligen tycker jag mycket om hundar också men jag ska köpa hund först, när det ingår daglig rastning alla dagarcool alla år. Jag har haft hund och vet precis, hur det känns att ha en magsjuk hund, som måste ut klockan 03:30 i 18 graders kyla och något, som liknar is, som borrar sig in i ansiktet.

Idag kan jag ägna mig mer åt katterna. Alla uppgifter i Pawpedkursen är inskickade och godkända, vilket betyder att 42,9% är avverkade. Mycket av det jag läst, kunde jag redan men att sätta kunskaperna i relation till varandra och reflektera över dem har varit nyttigt. Jag tror att kursen kan vara mycket tidskrävande, om man inte har några förkunskaper. Nästa vecka ska vi avverka "skötsel". Om det kommer att handla om kattlådan, finns det nog inget, som är nytt för mig. I Trasdockan skrev vi mycket om skötsel av den och jag själv skrev också en faktaruta om olika typer av kattsand. Det handlar förmodligen om pälsvård också. Jag har varit på "Pälsvårdskurs med Eva Porat" vid två tillfällen, så det tycker jag mig behärska. Vi får se.

2 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)