Gourmet och gourmand

Alla känner säkert till att gourmeten och gourmanden finns i människovärlden men kanske vet inte lika många att det är likadant bland katter. Där finns "gourmetkatter", som äter små mängder även när älsklingsmaten serveras och ratar "huskattskost". Det finns också katter, som äter mängder av favoritmaten, "gourmandkatter" och katter som äter tills matfatet är tomt oavsett vad som ligger på tallriken. I vår familj finns representanter för olika typer av matbrukare.

Från att ha varit gourmand har jag själv utvecklats till att bli gourmet. Jag äter inte längre upp hela portionen plankstek, vilket jag gjorde tidigare. Kanske är jag ändå inte gourmet, för jag äter ju nästan all mat och så mycket jag orkar. Den yngsta familjemedlemmen, Yatzi, är definitivt en gourmand. Han vill äta på Stina - han älskar hennes mjölk och äter så mycket han får. Likadant är det med kokt torsk, som alla katterna fick igår. Torsk får honom att gå i spinn :-). För övrigt är han inte intresserad av mat. Stina tillhör gourmandernas skara. Hon äter ibland tills hon kräks, när hon fått mat hon tycker mycket om

Under jul-och nyårsledigheten har jag serverat kattungarnafrukost i sängen, där de numera sover. Ove har tagit hand om de vuxnas frukostbestyr, för annars skulle Stisse störa hela måltiden genom att försöka äta upp bebisfröna, som han fullkomligt älskar. Stisse äter på köksbänken, Sandie på den riktiga matplatsen i köket och Stina på toaletten. Jag vill ju ha ytterligare en katt men skulle vi orka? Kanske behöver man inte "lyda" minsta vink från de fyrbenta men hur ändrar man sitt beteende? Vi vill ju bara katternas allra bästa.

Igår köpte vi en ny våg. Den gamla vill inte vara med längre och visar det genom att slå om till 0 mitt under en pågående vägning. Elgiganten! Oh, vad jag gillar Elgiganten! Jag avskyr att "gå i affärer". Det gäller alla typer av butiker förutom Elgiganten. Där skulle jag kunna vara en hel dag. Nu blir det inte så, för Ove delar inte mitt intresse i det avseendet. Trots att min rygg ville visa, vem som bestämmer bland de övriga kroppsdelarna, tog hjärnan kommandot och det medförde att jag - hängande över rollatorn - tog mig in i det underbara varuhuset. Oj, vad många intressanta varor, som finns där! Samsungs TV-apparater till halva priset, 16 995kr, för en 65" TV. 2009 kostade vår 55" TV 34 995kr. Naturligtvis förstod jag även då att priserna skulle gå ner men inte så mycket (jag använde mitt första studielån till en färg-TV, som var något nytt då). Jag har två stora intressen: katter och teknik.

Nu sover alla djuren. Så snart kattungarna vaknar, ska de bjudas på nya frön. Om Yatzi är tillräckligt hungrig äter han nog, hoppas jag i alla fall.

3 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)