Grattis!!!

För två år sedan föddes Sissels första kull; Ninni, Nicko (numera Neo), Nanna och Nickan. Stort grattis på 2-årsdagen, små gullnosar!!! Dessa underbara kissar är resultatet av Amarettos besök hos Sissel (foderkatt hos Lotta i Sollentuna). Vanligtvis åker honkatten till hanen men i detta fall blev det tvärt om, då hankattens ägare inte hade möjlighet att ta emot Sissel.

Ove hämtade den stilige killen, en vacker blå tabbymönstrad kisse, i Tungelsta. Mönstrad i ”kattvärlden” kallas agouti. De vanligaste mönstren på katter är tabby, tigré och spotted. Motsatsen till agouti, d.v.s. enfärgad katt, är non-agouti eller solid.

Tabby är ett fläckigt mönster, där fläckarna är fördelade så att pälsen får ett marmorerat mönster. En tigrémönstrad katt är randig och en spottedkisse prickig. Det enda mönstret som förekommer hos ragdollen är tabby. Alla tabbymönstrade katter har i ansiktet en märkning som liknar bokstaven "M", en tegelröd nos med svarta konturer och en vit kant på öronens insida.

Elin kom vid lunchtid. Nästan omgående begav vi oss ut på stan. Vi ”landade” på restaurang Matilde, där vi beställde varsin biff - för min del med rödvinssås istf. bearnaisesås. Mätta och nästan belåtna spatserade vi vidare till hembageriet Passion. Det som saknades oss var en god glass och den fanns där. Under hela eftermiddagen ”pratade vi katt” med endast korta avbrott för andra samtalsämnen. Elin är lika förtjust i kattprat som jag och idag kan jag verkligen säga att vi båda fått våra ”kattpratsbehov” tillfredsställda. 

Jag har redan börjat fundera på, var jag kan hitta en hankatt till mina ”tjejer”. Tiden rusar iväg och de har redan hunnit bli fyra respektive fem månader. Jag vill vara väl förberedd och ha en tjusig kavaljer på lut men inte hittat någon ännu men.... Underbart!!! Elin visade mig en bild på en katt, som precis motsvarar den katt jag söker. Han ser väldigt lovande ut, trots att han ännu inte fyllt ett år. Mina kattflickor är inte mogna att bli mammor nu, så förhoppningsvis blir Neo pappa till deras bebisar (Neo är döpt efter Elins Neo). Nu är det ju inte optimalt, om både honan och hanenär oerfarna men jag hoppas att Neo, som är lite äldre, redan hunnit komma igång med det vuxenliv en okastrerad avelshane är tänkt att leva.

 
27 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)