Ett brott är ett brott

Jag blir ledsen, förtvivlad, rasande och känner mig fullkomligt maktlös, när jag ser och hör om alla  stackars djur, som människor behandlar totalt respektlöst. Där finns en stege från dålig/för lite mat och vatten till total social misär; i vissa fall kombinerad med ren fysisk misshandel. Efter en stund samlar jag ihop mina känslor och inser att jag faktiskt kan bidraga till att djuren ska få möjlighet att leva ett värdigt liv. Jag försöker, då som nu, få andra att göra som jag själv, d.v.s ge ett månatligt bidrag till World Animal Protection. Det går också att skänka en summa som engångsbelopp. De allra flesta kan avvara 50 kr, vilket är minimibeloppet.

Den senaste tiden har TV4 reklam/en drive för att vi ska uppmärksamma och skänka pengar till World Animal Protection. Organisationen bildades 1950 och hette då Protection of Animals. Målet då som nu är att skapa en värld där djurvälfärd respekteras och djurplågeri har upphört. 1981 fick organisationen rådgivande status i FN och är sedan 1990 är den representerad  i Europarådet.....MEN DET RÄCKER INTE!!! Jag har skrivit om detta tidigare men gör det igen - ge ett bidrag idag! Du kan Swisha till nummer: 9001744

SMS:a en gåva:För att ge en gåva på 200 kr SMS:a "Djurvän" till nummer 72901

Du kan med fördel bli månadsgivare via SMS. För att stödja med 125 kr varje månad, skicka "WAP." till nummer 72901.

Plusgirot: 900174-4.

Igår läste jag om en kattägare som uppsökte Järfälla djurklinik, då hennes katt hade kommit hem med ett svårt skadat öga, som hon antog uppkommit i ett kattskagsmål. Tråkigt i sig men kan förklaras av att det kan vara ett naturligt kattbeteende i vissa situationer men....skadan var förorsakad av en ond människa. Veterinären opererade bort både en kula och kattens ena öga. Vad än anledningen var till att någon skjutit mot katten, är det oacceptabelt. Det borde ge samma påföljd som att göra samma sak mot en människa. Jag talar nu inte om reglerad jakt, som jag f.ö. också har synpunkter på men dem kommer jag inte ge uttryck för idag.

 

 

29 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)