Grundkurs 1

Jag har blivit antagen till Pawpeds grundkurs 1 (G1). G1 är det första steget av tre i en utbildning för kattuppfödare. Kursen  är också nyttig för kattägare som inte vill föda upp katter, men som vill lära sig mer om katter och skötseln av dem.

Del 1 omfattar: En introduktion i anatomi, beteende, grundläggande information om mat och näringsbehov, innekatt - utekatt, hur hittar man rätt uppfödare?, Raskatt - huskatt, lagar och regler när man köper katt, köpeavtal, säker kattmiljö, förgiftning, sand och sandlådor, kastrering, hälsokontroller, vaccinationer, den gamla katten, parasiter, vanliga  sjukdomar och hälsoproblem, hälsoprogram, kattraser, kattfärger, utställningar och avel?

Det känns, som jag kommer att kunna mycket om katter, när jag är klar med den första kursen. Hur duktig kommer jag då att vara, när jag gått alla tre kurserna? Jag har tackat ja till att bli antagen, har betalat 400kr och ser fram mot att börja.

Jag och Carina har också bestämt oss för att bli Diplomerade uppfödare. Att vara SVERAK-diplomerad uppfödare betraktas som en kvalitetssäkring. "Uppfödaren åtar sig att vara uppdaterad med, ta del av och följa nya beslut, regler och författningar samt att aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning. Efter godkänt test ska en SVERAK-diplomerad uppfödare ha en grundläggande katt- och förbundskunskap att dela med sig av till kattköpare och till blivande kattuppfödare".

Givetvis skulle det inte vara några problem med att både klara Diplomeringstestet och Slutprovet i G1 under hösten men varför? Jag njuter ju numera av att inte alla dagar är schemalagda, utan att det finns "lediga dagar" ibland. Jag vill ju också göra mitt bästa med de åtaganden jag har med Trasdockan.

Idag har jag haft en "ledig dag". Ove hade tagit semester och vi tillbringade dagen med kaffe, bullar och SOL på båten. Hoppas vädret består länge. Katterna tycker nog att det är i varmaste laget, för de sover hela dagarna. Nu, klockan 22.10, är det lite svalare och det är full fart på alla tre. De jagar flugor och varann och verkar vilja förbruka den uppdämda energin.

20 aug 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)