Hade ingen aning om......

att det finns så många sammanslutningar kring katter. Temat i vårt första nummer av Trasdockan är "Första utställningen" och jag ska försöka reda ut begreppen: rasringar, kattklubbar, nationella kattförbund, internationella kattförbund och  oberoende kattförbund. Jag visste en del innan jag började ta mig an uppgiften men kan inte påstå att jag hade allt klart för mig; var klubbarna har sitt säte, om de själva utfärdar stamtavlor, om de har stambok osv.

"To teach is to learn" heter det ju på engelska och så förhåller det sig verkligen. Jag tror att det finns en "lärargen" precis som en konstnärlig ådra. Alla kan rita men få kan leva på sin konst. Alla minns vi att det fanns bra lärare men även urusla. När jag själv lär mig något nytt, som jag anser värdefullt att veta, vill jag direkt dela med mig av det. Dagens nya kunskap är att det finns förbund där katter från alla andra sammanslutningar får ställas ut, s.k open doors-utställningar, och förbund som har mycket strikta regler. Det kommer jag att skriva om i det kommande numret av Trasdockan. Jag tycker att det är ovärderligt att lära sig nya saker och att det ger livet extra guldkant (kanske har jag uttryckt det tidigare). Jag älskar Google! Oj, så mycket mer jag skulle ha vetat, om Google funnits redan när jag var barn. När nu möjligheten finns att enkelt ta reda på saker, har jag ibland svårt att slita mig från min iPad.

Jag är en energisk person men även jag blir slö av värmen men då ska vi inte tala om katterna. De sover ju mycket även annars, som katter gör, men i den här "bastulägenheten" orkar de inte vara uppe på dagarna överhuvudtaget. De äter sin frukost tillsammans med Ove vid halv-sjutiden och har redan lagt sig till ro i sängen, när jag stiger upp vid åtta- halv nio-snåret. Idag har ingen visat sig utanför sovrummet förrän 16:30. Efter det har de varit uppe hela kvällen och jag märker att de uppskattar när temperaturen sjunker.

På eftermiddagen gick jag ner till min egen bostad och började sortera bland alla mina böcker. Jag har inga problem att göra mig av med saker. Jag vill inte ha en massa grejer av nostalgiska skäl, saker som bara tar plats och samlar damm. Oerhört sällan läser jag om böcker och när nu sovrummet är tomt och saker efter reparationen ska ställas, plockas och hängas tillbaka, vill jag inte ta med allt utan bara det, som har någon betydelse i nutid, dvs inte spara sådant som aldrig kommer att användas mer, utan som bara tar plats. Jag tittade igenom alla böckerna och sorterade dem i tre olika grupper av lådor och märkte dem med HJ - böcker till Helena (Jonsson), M - böcker till Myrorna och AS - böcker till mig själv. Därefter organiserade jag alla kartonger och ställde köksstolarna på plats och madrasserna mot en vägg. Det blev riktigt fint i oredan!

Nu har Helena åkt hem med sina böcker och Myrornas lådor ska iväg på fredag, en god början men mycket återstår. Jag ser ändå ett ljus i tunneln och vet att det kommer att bli jättefint, när det hela blir klart. Det går fort, när jag väl får sätta igång.

2 aug 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)