Hade inte kunnat bli bättre

Innekatter behöver inte vaccineras oftare än vart tredje år men jag tänker ofta på "mina" katter, såväl stora som små, så härom dagen slog det mig....Ove och Carin hade bestämt att Carin skulle beställa tid hos veterinären för Tasse; vaccination och tandundersökning. Ove skulle sköta transporten. Det hanns inte med innan Carin föll och åkte in till sjukhuset för att aldrig mer komma hem igen :-(.

Efter det tänkte jag ju mycket på Tasse men då handlade det om att han skulle få ett nytt, bra hem. I värsta fall skulle vi ta tillbaka honom, trots att vi förstod att det inte skulle vara ett särskilt bra beslut men det bästa vi kunde komma på, om ingen skulle höra av sig, villig att ta hand om honom. Tasse trivdes utmärkt med att vara ensamkatt hos Carin och skulle säkerligen tycka det vara jobbigt med andra katter. Nu blev det ju lyckligtvis så att han fick komma till Berit och det är jag oerhört glad för. 

Berit skrev till mig och frågade om Tasse hade varit van vid sele, för hon funderade på att låta honom komma ut: "jag tror att han skulle tycka om att komma ut", skrev hon. Jag blev så glad över det; att Berit ville ta på sig det extrajobbet för Tasses skull. Han levde flera somrar med sele på båten, så det skulle säkert inte bli någotproblem, skrev jag tillbaka.

En stund senare kom jag ihåg det där med vaccinationen och tänderna och skrev ett nytt sms och informerade Berit om vad som borde göras, inte minst nu, när Tasse också skulle få vara ute. Det dröjde bara några dagar innan Berit hörde av sig och berättade att Tasse nu är vaccinerad och att tänderna såg fina ut. Hon hade också köpt "tandfoder" (Dental Health) till honom, som jag rekommenderat henne - inte billigt men Tasse gillar det och det gör god nytta? Berit bor i ett radhus och Tasse har nu fått vara ute på den tillhörande tomten. 

Idag kom två foton, som Berit även lagt ut på Fb. Han har det så bra, fina Tasse, och det syns på både honom och Berit att de trivs tillsammans :-). Jag har inte orkat vända bilderna men klickar man på dem förstoras de och då syns det bra att de gillar varandra.

 
4 apr 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)