Hade väl aldrig trott...!!!

Vem kunde ana att världen skulle förvandlas så totalt som den gjort på bara några veckor?

Den 31:a januari fick Sverige sitt första "coronafall", idag har coronaviruset tagit 25 liv i vårt land. Det känns som om tidräkningen kommer att ändras; att vi från och med nu kommer att tala om tiden som före respektive efter coronautbrottet. Innevarande år (år 2020) blir år 0, nästa år 1 e. Co och förra året 1 f. Co. Det är oerhört skrämmande att hela världen kan  förändras så kapitalt och det på så kort tid.

Det har hänt mycket annat också och det har varit svårt att hänga med i allt. Det senaste dygnet intensifierades det hela för oss Så här var det:

Svårt att minnas exakt men jag tror att det var för knappa tre veckor sedan, som Carin ringde på eftermiddagen. Jag blev lite överraskad, för hon brukar oftast höra av sig på kvällen. Nu ville hon tala om att hon ramlat och därför befann sig på Danderyds sjukhus, där hon väntade på den operation som skjutits upp två gånger. Hon berättade att hon, innan ambulansen hämtade henne, hade kontaktat en granne som lovat ta hand om Tasse, eller Greven som hon själv kallade honom. Några dagar senare pratades vi vid igen. Carin var då opererad och hade väldigt ont. C:a tre dagar efter operationen hade hon hög feber och kände sig ordentligt sjuk. Dagen därpå hade Ove och Carin sms-kontakt. Hon skrev då att hon var isolerad och att hon hade smittats av det förfärliga coronaviruset. Jag tror att hon redan då var flyttad till Karolinska sjukhuset i Huddinge men det framgick inte i sms:et. Det var i alla fall där hon låg, när jag fick kontakt med hennes dotter (som jag varken hade träffat eller talat med tidigare men nu letat reda på med hjälp av "Hitta".

Då jag, trots upprepade, fruktlösa samtal med Carins telefonsvarare och lika många försök att nå henne via sms, till slut bestämde mig för att skriva till Carins dotter fick jag veta att Carin var mycket illa däran. Detta var igår. Idag finns inte Carin längre. Hon somnade lugnt och stilla in i sin säng på sjukhuset.
Katten, min fina, gamla Tasse hade plötsligt förlorat sin matte. De två har stått varandra mycket nära. Tasse brukade hoppa upp på Carins rollator och åkte alltid med till toaletten på morgonarna, han gjorde henne sällskap när hon satt och stickade och hjälpte henne lösa korsord:-). Sista gången jag pratade med Carin var hon påverkad av sjukdomen men hon berättade att hon ändå hade pratat med sin katt tidigare på dagen.

Vad skulle nu hända med Tasse? Karins dotter bor på Gotland och hon har redan en katt. Tasse är förvisso pigg och kry men fyller 12 år i sommar. Oj, oj, oj 

23 mar 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)