Hagen

Idag hämtade Ove hagen från förrådet. Så snart den var monterad och uppsatt gick Sandie in i den. Hon har nu varit där i c:a 20 minuter, nosat runt på både väggar och golv och verkar inte ha några planer på att gå därifrån. Jag vet inget om katter och lukter och tycker egentligen att det verkar osannolikt att det fortfarande skulle finnas kvar lukter från hennes kattungar men vad gör att hon beter sig, som hon gör? Jag får nog aldrig veta.

Var hos tandhygienisten på eftermiddagen.  Givetvis vet hon att jag föder upp katter. Själv kommer hon från landet och är uppvuxen med många olika djur, däribland flera katter. Hon vill så gärna ha katt men hennes make är tyvärr allergisk. Nu har hon läst att den Sibiriska katten är en raskatt, som även många allergiker kan fördra. Hon frågade mig, om jag tror att en "Sibbe" skulle kunna vara något, som passar familjen. Det är en omöjlighet för mig att avgöra men jag informerade henne om att, åtminstone tidigare, sällskapet Sibirisk katt har ett antal uppfödare, som tar emot allergiker för att de ska få träffa en Sibirisk katt för att testa, om de tål rasen. 

Båda kattungarna väger nu mer än ett halvt kilo. De är otroligt nyfikna och de kommer snart att börja vilja äta riktig mat. De intresserar sig redan för Stinas frön - inte så att de äter av dem men de nosar runt på hennes matfat. Stina får, när hon har ungar, ett "digivande hona och kattungefoder", Royal Canins mother and baby. Imorgon ska kattungarna få ett eget fat med mat, när Stina själv är mätt, annars äter hon - utan dåligt samvete - upp barnens mat. Vi ska också ställa in en toalåda i hagen till kattungarna; en utställningslåda med låg kant. Vi har aldrig behövt "lära" kattungarna att gå på lådan, utan de har alltid själva hittat dit. Inte heller har vi behövt ha flera lådor på olika ställen i lägenheten, som Paepedstexten anger. När den dagen kommit, då de fått börja vistas fritt i bostaden, har de alltid hunnit till toalådorna på toaletten. Helt fantastiskt - aldrig en enda "olycka". Jag hade tänkt säga några ord om styrelsemötet under gårdagens kväll men skjuter det ytterligare en dag framåt .

 

2 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)