Hagen

Från början hade jag tänkt att den lilla kattfamiljen skulle flytta över till hagen på fredag men när jag såg hur lyckliga kattungarna blev över att få gå omkring på en linneduk på mattan, ändrade jag mig. De skulle få komma till hagen redan idag, vilket innebär en större fri yta att röra sig på. Ove hämtade ner hage och bebislåda och vi började göra iordning deras nya hem, dvs hagen, med plats för både matfat, sömn och motion. Eftersom vi inte har så mycket möbler, finns en stor fri yta i vardagsrummet. Underst, mot golvet, ligger en badrumsmatta och över den en tjock, stor frottéhandduk. På dem står sedan hagen med en nytvättad botten av galon klädd med ytterligare två frottéhanddukar täckta av ett nymanglat påslakan. Det ska vara slätt och rent där gullnosarna ska ”bo”. Jag har rullat ihop mjuka kattfiltar och lagt i en ring, ifall kattungarna vill ha det lite mer ombonat, när de sover. Den lilla kattoan får vänta, tills kattungarna börjar äta annat än enbart ”mammamjölk”.

Sandie var den första att hoppa in och undersöka den nya bostaden men Stina var inte sen att komma efter. Alla som har katt vet att när något nytt kommer in, ska det genast undersökas. När bostaden var besiktigad av de vuxna tjejerna, var det dags att lyfta in kattungarna. Jag tycker mig se att de njuter av mer plats, även om också hundburen var stor men här är det lättare att se ut och det ger ju en friare känsla. Den lilla katttoaletten får vänta, för så länge kattungarna diar och inte äter annan mat, sköter Sandie deras toalettbestyr. Sandie kan ta sig in genom ”dörren” men tar oftast ett högt skutt över väggen, när hon ska ta sig i och ur hagen - lätt och smidig som hon är. 

Jag har skrivit ett nyhetsbrev idag. Där berättade jag bl. a att Elin och jag ska - mellan våra poddavsnitt i Prata Katt - också spela in en miniserie, där lyssnarna får följa kattungarnas utveckling. Jag ska i samband med det också filma dem och en liten filmsnutt ska samtidigt läggas i Instagram. Elin har nyss publicerat den jag tog idag.

 
1 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)