Hälsoprogram

På onsdag ska vi spela in flera avsnitt till vår podd; fler än vi brukar. Vi kommer bl. a att intervjua två raskattägare. Om det hade fungerat hade vi gärna valt två olika intervjutillfällen men så här i semestertider hittade vi ingen bättre möjlighet. Elin och jag är båda intresserade av på vilka grunder vi väljer våra katter. Är det utseendet, temperamentet, rasens popularitet, hälsan, nyfikenhet, åsikter från nära och kära eller slumpen? På onsdag kommer vi att få svar på varför våra gäster valde just sibirisk katt respektive kurilean bobtail.

Båda raserna kommer från Ryssland, där de levt isolerat under århundraden. Katterna är storvuxna och har tjock päls med mycket underull. En stor skillnad mellan ”ryssarna” är svansen. Den sibiriska kattes svans är lång medan kurilean bobtail ståtar med en svans som endast är 3-8 cm. Den senare är en tämligen ny ras hos oss - godkändes i FIFé  först 2005. Jag tycker mycket om den sibiriska katten. Min son har en sibbe och jag har t. om funderat på att själv köpa en sibirier. Jag älskar stora kraftiga katter! Den kortsvansade har jag bara sett på utställning.

Vi ska också prata om hälsoprogram på onsdag - vad ett hälsoprogram innebär, hur det uppkommit, hur det används och varför. Ragdollklubben har ett eget hälsoprogram och jag har varit med om att ta fram Ragdollklubbens hederskodex (finns på hemsidan >avel och hälsa), som antogs på årsmötet i februari i år. Det innebär att alla medlemmar som vill finnas med bland Ragdollklubbens uppfödare, sätta in annons om planerade kullar, kattungar till salu och avelshanar till utlåning ska skriva på klubbens hederskodex. Jag ska senare informera mer om hälsoprogrammets betydelse och vilka undersökningar som bör göras och hur ofta det ska ske.

Jag förklarar bilderna imorgon.

 

 
8 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)