Händelserik dag

Idag hade vi besök av Labans blivande familj, som anlände klockan 11. Kattungarna sov när familjen kom; tre barn och två vuxna. Småttingarna hade haft en aktiv morgon. Efter frukosten hade de lekt, brottas och jagat varandra. Både barn och kattungar gillar aktivitet och mycket snart var alla kattungarna ”på banan” igen, ivrigt jagande de vippor barnen drog över golvet. Det blev även en hel del gos. Efter en dryg timme åkte familjen hem igen och småttingarna somnade om, trötta men tillfreds.

Mamma Carolina hade tagit med en tröja som luktade Edison, familjens hemmavarande katt. Han kommer snart att få en rasfrände i Laban. Edison umgås en hel del med sin bror, Harry, som ägs av Carolinas syster men han saknar en kompis de dagar hans familj arbetar respektive är i skolan och Harry är hemma hos sig. Edison är två år och fortfarande lekfull, så han och Laban kommer säkerligen att ha mycket skoj ihop. 

En av kattlådorna står nu i vardagsrummet, vilket kan låta märkligt i vissa öron. Tanken är inte att den ska fortsätta att stå där utan bara under ett par dagar, tills kattungarna lärt sig hitta till toaletten, där vi har ytterligare en kattlåda. Eftersom vi använder Ever Clean kattsand slipper vi odören av kattkiss. I det avseendet är sanden utmärkt men tyvärr är den inte miljövänlig men dessvärre har jag inte hittat något likvärdigt alternativ. Jag är övertygad om att det kommer, eftersom miljömedvetenheten är så stor numera. Så snart ett sådant finns i handeln, ska jag givetvis byta strö.

Den nya tunneln vi köpte är långt ifrån lika bra som den vi hade tidigare men kattungarna älskar den ändå. Den förra gick att dra ut och höll sig så. Den här ramlar ihop när småttingarna leker i den och vi måste ständigt dra ut den igen. Kan inte tro att det ska vara så, så Ove ska ta med den till zoobutiken och be någon titta på den.

Katterna bryr sig föga om EU-valet och har somnat i kattrummet, som om de visste att det snart är natt. Nätterna tillbringar där, med dörren stängd, tillsammans med sin mamma. Dörren kommer att vara öppen ett bra tag till, eftersom jag själv ska följa valvakan.

 

 

26 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)