Händelserik kattdag

Efter lätt lunch hos mig rattade Eva sin Golf mot Södermalm, den stadsdel jag gillar allra bäst i Stockholm. Efter att ha bott där under många år, känner jag mig fortfarande hemma där. Idag skulle vi få se och spela in ett avsnitt om agility :-).

Katrin öppnade dörren i sällskap av bengalerna Aramis och Niki. Ett fantastiskt trevligt mottagande och vi kände oss varmt välkomna. Leo monterade mikrofonerna i köket, medan Katrin placerade ut de saker hon tänkte använda när hon skulle visa katternas agilityfärdigheter. Hon demonstrerade, hur man kan börja lära dem hoppa över hinder. Här behövs främst mycket tålamod och en positiv presentation av aktiviteten - dessutom en smaskig belöning när de nått målet. Hon visade ett enkelt hinder, som hon byggt upp av två upp-och-nervända blomkrukor, placerade en bit ifrån varandra med en pinne mellan. Det var en ”barnlek” för katterna att hoppa över det. Efter det monterade hon ihop ”riktiga hinder”, sådana som används i hundagility. Katterna var jätteduktiga - i synnerhet Aramis.

Vi drack kaffe och spelade också in ett avsnitt till podden. Tiden rusade iväg och plötsligt hade parkeringstiden nästan nått sitt slut. Vi tackade för en både trevlig och givande eftermiddag och började hemfärden. Jag öppnade dörren till bostaden efter en dryg halvtimme men för Eva återstod en dryg timme och.....Sissel löper, vilket betyder att Eva också skulle hämta och ta med henne. Tack än en gång för det!

”Mina flickor” har skinn på nosen :-) och visar de kavaljerer de noga fått utvalda, vem som bestämmer. Det första mötet är långt ifrån kärvänligt men när de känner att partnern har förstått sin plats, blir de mer tillmötesgående och redan efter några timmar skedde den första parningen.

Hela dagen har handlat om katter t.om under ”På spåret”, som  i vanliga fall är högprioriterat hos oss. Jag brukar vara fullt koncentrerad under programmet och själv försöka finna svar på frågorna men idag var det si och så med det, för samtidigt som jag tittade på programmet korresponderade jag med både fodervärden Lotta samt Elin och Eva. 

Snart kommer ett filmavsnitt från besöket på Södermalm på Prata Katts YouTube-kanal. Först några bilder på det fyrbenta fästfolket.

 
16 feb 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)