Hann helt enkelt inte

Jag tycker om att skriva men det är inte enbart det, som gör att jag dagligen försöker skriva "en liten snutt" om livet med mina underbara katter. Det är också därför att jag ser bloggen som en dagbok. Man glömmer så fort hur och när saker skedde  om det inte handlar om dramatiska händelser. Varje gång vi haft kattungar har jag funderat t ex: "hur gammal var den kattunge, som först öppnade sina ögon? När kunde de gå på riktigt, när slapp de hagen och fick vistas fritt i lägenheten, smakade fast föda, gick på lådan etc.? Jag vet att man varken ska jämföra barn eller djur i olika åldrar men jag gör det ändå och vill fortsätta med det. Nu har det iallafall varit för mycket att göra och när jag lagt mig vid 01-tiden, har jag inte orkat skriva.

Det är inte många dagar som återstår tills jag ska opereras. Jag vill att allt ska vara helt iordning, när jag ska läggas in. Lägenheten städades grundligt i torsdags, Christine tog det tunga jobbet och jag dammade och rengjorde handfat, köksbänkar, diskbänk och bord. Oh, vad jag njuter, när det är nystädat!! Det gör inte Stisse!! Tjejerna är väl inte direkt förtjusta men rädda är de inte. De tycker mest att dammsugaren låter för mycket men Stisse avskyr den. Imorgon ska jag ta mig an stryktvätten och vi ska tvätta sängkläder och byta i sängarna. Gissar att jag inte kan gå så bra, när jag kommer hem och Ove ska inte behöv göra allt.

Var hos grevinnan Allard och greve Frans af Tassen på eftermiddagen idag. Carin har alltid haft fina titlar på sina katter. Tasses föregångare var prins Albin (vet att jag reagerade när Carin, i vårt första samtal, pratade om prins Albin). Tasse blev snabbt omdöpt och för mig blev det då naturligt att kalla Carin för grevinnan. Grevens klor skulle klippas och - som alltid - hittade Carin och jag några saker, som skulle fixas med plattan och telefonen. Han är så fin, greven, smärt men inte tjock, smidig, vig och snabb. Pälsen är välkammad, tät och glansig. Carin bor på 9:de våningen och har en balkong med en fantastisk utsikt ut över vattnet. Inte långt från hennes hus ligger Pampas marina och, om jag minns tätt, ser man 12 kyrkor från balkongen och köket. Enda minustecknet är att det är sol hela dagen (när den skiner förstås) och det blir så hett på balkongen att det inte går att vistas där. Balkongen är inglasad och påminner då om en kuvös.

Under en av mina "blogglediga" dagar fick jag en bild på Sixten, när han ligger på sitt klätterträd. Det är lagom högt för en kattunge men han kanske vill komma närmare taket, när han blir äldre. Så har det iallafall varit med våra katter. Även kattungar gillar att ligga högt men eftersom de inte riktigt förstår, hur de ska komma ner - har sett dem försöka framlänges och t om hoppa ner, tog vi ner vår höga klätterställning, när de började visa intresse för att klättra. En kattunge i en annan kull hoppade från översta avsatsen och det var en hemsk upplevelse men som väl var, gick det bra. Nästa gång vi får småkissar, ska vi skaffa ett så där fint litet klätterträd, som Lotta har köpt till Sissel och Rubi. 

 
2 jul 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.