Hann helt enkelt inte

..... skriva mitt bloggavsnitt igår. 

Klockan 12:30 kom min väninna och vi åt en god lunch tillsammans; köttfärsbiffar, klyftpotatis, cambozolasås och sallad. Efter maten förflyttade vi oss med våra kaffekoppar till soffan i vardagsrummet och där pratade vi om ”gamla tider” och våra djur. Rosita har numera en hund, Felix, en mellanstor, svart sak, som är lite knepig på många sätt, bl.a kan han morra åt sin husbonde och måste få ok från sin matte, innan han vill följa med husse på promenad. Vid 17-tiden åkte Rosita hem och jag tog spårvagnen till Solna station och därifrån pendeltåget till Rotebro, där Ove väntade. Tillsammans fortsatte vi vidare till Lotta och kattungarna.

Småttngarna rör sig nu fritt i lägenheten och alla utom Nickan busade på golvet, när vi kom. Kattungarna är mycket sociala och det är jättehärligt att borra in näsan i deras mjuka pälsar. Småkissarna lyssnar uppmärksamt när Lotta ”smackar på dem”. Var fanns Nickan? Det är jobbigt att vara liten katt. Hela tiden i vaket tillstånd ska något hända; de brottas, klättrar, leker eller äter. Energin tar så småningom slut och kisse måste sova. Till slut hittade vi ”Lillnickie”, rättare sagt hittade Lottas son Robin henne. Han lade sig platt på mage på golvet och upptäckte Nickan långt inne under soffan - sovande! Robin tog fram henne, vilket var som att trycka på ”on”. Plötsligt var hon igång - i full fart rusade hon runt med sina syskon tills Lotta kom med mat till allihop. All annan aktivitet upphörde och alla koncentrerade sig nu på att snabbt få i sig käket. Vi hade tagit med Agriafiltarna. När kattungarna ätit färdig skulle hagen städas och ”kattoan rengöras”. Sedan skulle filtarnas läggas ut i hagen, där småttingarna brukar sova. 

Vi hann inte stanna så länge, för klockan 19:30 måste jag vara hemma igen, för då skulle höstterminens näst sista styrelsemöte börja. Jag hade lovat skriva protokollet, eftersom ordinarie sekreterare velat avsäga sig uppdraget. Det var ett som vanligt givande möte med massor av saker att ta ställning till. Vi är äntligen klara med förslaget till Ragdollklubbens nya uppfödarkodex. Vi har nu malt texten fram och tillbaka och innan årsmötet ska alla medlemmar få ta del av den för att sedan - förhoppningsvis - rösta igenom vårt förslag . 

Efter mötet tittade jag på nyheterna och därefter började jag korrekturläsa texten till Jeanettes hemsida (Beautech laserklinik) och komma med eventuella synpunkter. Jag tycker mycket om att kunna dela med mig av det jag kan, då särskilt till mina vänner, men även till andra. När jag ska göra något, vad det än handlar om, är jag väldigt noga och jag var klar först vid 1-tiden. Nöjd med dagen lade jag bredvid Stisse och Stina, som motvilligt flyttade sig till fotänden av sängen.

Nicko, Nickan, Nanna och Ninni. Om någon kan tala om för mig varför vissa bilder vänder på sig, skulle jag bli jätteglad men nu är det som det är. Kattungarna är jättefina även på snedden:-).

 
3 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)