Den övergivna ragdollen

Jag har inte kunnat släppa tankarna på den övergivna ragdolltjejen. Ena stunden har jag tänkt att det nog skulle lösa sig, den andra att det inte skulle gå att hitta någon som ville ta hand om henne.

Vuxna människor VET att katter inte klarar sig utan människor - iallafall inte om de ska leva ett något så när värdigt liv. Ändå överger många sin katt utan samvetsbetänkligheter. Det är förfärligt att någon kan vara så ansvarslös och grym.

Hur Helena bar sig åt vet jag inte men hon har iallafall hittat ett hem till den övergivna katten, som nu fått flytta in hos en kattälskande dam här i Sundbyberg, där hon även har fått en ”ragdollbror”. Jag får nog mer information snart men när jag nu vet att katten får leva, kommer jag att kunna sova gott inatt.

Idag har Carin varit här på lunch. Katter förenar!!! För snart fyra år sedan fick jag ett oväntat telefonsamtal. Det var en äldre dam, som sökte en katt med några år på nacken. Just då hade jag en kull busungar. Min första raskatt, Tasse, tyckte att det hade blivit jobbigt här hemma. Han var inte elak mot småttingarna men låg största delen av dagen uppe på en garderob för att få vara ifred. Ove och jag hade börjat prata om att vi måste göra något för Tasse men hade ännu inte hittat någon bra lösning på vad. När Carin nu hörde av sig beslöt vi att låta Tasse flytta till henne. De två skulle nog trivas tillsammans och det skulle då vara en bra lösning - Tasse skulle slippa busungarna och Carin skulle få sällskap igen (hennes förra katt hade nyligen dött och det hade blivit alltför tomt hemma).

Tasse och Carin fann varandra. I samband med överlåtelsen (jag följde SVERAK:s rekommendationer) bjöd jag Carin på lunch. Hon såg då min iPad och undrade hur den fungerar och jag förklarade i stora drag. Efter några dagar ringde Carin och berättade att hon köpt en egen platta. Problemet var att hon inte hade en aning om hur den fungerar. Jag erbjöd mig självfallet att hjälpa henne. Hon tog med sig sin padda och kom. Jag höll regelrätta lektioner och gav henne läxor och Carin löste de uppgifter hon fick. Så fortsatte vi många timmar. Carin är idag jätteduktig men varje gång hon kommer på besök, har hon med sig sin iPad. Det är alltid något nytt hon vill ha hjälp med. 

Vi har Tasse att tacka för att Carin och jag lärde känna varandra. Carin har det sällskap hon saknade och jag vet att Tasse fått ett bra liv med ett lugnt åldrande (han fyller 11 år den 27:e denna månad) utan busiga kattungar, som stör friden. Tasse heter numera Greve Frans af Tassen :-) men kallas bara Greven.

4 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)