Har vi gått över gränsen?

Sandie är hopplös ibland men så gullig att jag inte kan bli arg på henne. Hon är den enda av katterna som tigger men det gör hon, så att det räcker för alla tre. Hon är så söt, när hon sätter sig bredvid mig, tittar mig i ögonen, öppnar den lilla munnen lagom mycket, så att jag kan se den rosa tungan. Sedan jamar hon försiktigt. Hon kommer oftast till mig, trots att det vanligtvis är Ove, som matar katterna mat.

Igår slog hon rekord, den lilla tjejen. När hon satte sig bredvid mig i soffan och gjorde sin beställning :-), reste jag mig som vanligt, gick ut i köket och öppnade en påse med blötmat, lade upp maten på ett fat och ställde ner det på golvet. Själv återvände jag till soffan för att förbereda kvällens styrelsemöte. Inom några minuter var Sandie tillbaka och återupprepade "tiggprocessen". Jag trodde att hon ville ha mer mat och gick till köket igen. Vad ser jag då? Jo, hon har inte rört maten överhuvudtaget men står nu bredvid mig vid matfatet. Nu tog hon några tuggor men hennes egentliga ärende, när jag trodde att hon var hungrig, var att hon ville att jag skulle vara med, när hon skulle närma sig fontänen. Hon gick försiktigt fram till den - både lite rädd och nyfiken. Vattenautomaten låter lite både från motorn och vattnet, som rinner. Sandie stod länge en liten bit ifrån innan hon smög fram till den men hon vågade inte dricka. Hon stod bara kvar och nosade lätt på plasten. Kanske vågar hon prova att dricka ur den idag. Nu förstår jag, varför hon brukar följa med och se på när Stisse dricker ur fontänen. 

Att Sandie ville ha mtt stöd, när hon skulle utforska fontänen, tycker jag bara är gulligt men går vi inte för långt, när det gäller hennes mat? Visserligen tycker de flesta människor att det är trevligare att ha sällskap under måltiderna men ska man verkligen behöva stå bredvid en katt, när den äter? Så är det iallafall med Sandie. Hon vill oftast ha sällskap av Ove eller mig. Om vi lämnar henne ensam med maten och återvänder till TV:n kommer hon oftast tillbaka och ber oss, på sitt sätt,  stå bredvid, medan hon äter.

Klockan 19:30 startade Ragdollklubbens styrelsemöte. Styrelsemedlemmarna finns över hela landet och sker på telefon. Det är fantastiskt att utan kostnad kunna koppla ihop fem telefoner. Vi är fler än fem och det har vi löst själva. Mer om det och styrelsemötet imorgon.

19 aug 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)