Hela familjen samlad

Efter middagen vägde vi småttingarna och lät dem sedan träna balans och gång på sängen. Visst är det fortfarande lite vingligt men stadigare än igår. Som jag skrivit tidigare, vill vi att kattungarna ska tränas och vänja sig vid dagligt liv; att TV:n står på, att vi dammsuger, telefonen ringer, de andra katterna springer runt osv. Därför flyttade vi in ”kattboet” i vardagsrummet ikväll. Den dag de flyttar till sina ”för-alltid-hem” vill jag att de lämnar oss som trygga kattungar, som inte förskräcks i första taget. 

Sandie tycker att det är ok att vi lånar hennes barn ibland. Stina gillade inte det, när hon hade kattungar. När de var små, satt hon alltid bredvid oss och jamade, när vi tog upp dem. Det gör inte Sandie. Hon ligger lugnt kvar i buren tillsammans med de andra småttingarna, förvissad om att hon snart får tillbaka sin avkomma. Flytten till vardagsrummet gick utan problem. Jag hade kattungarna på sängen och Ove bar in ”kattbostaden”. Sandie följde med och såg till att allt gick rätt till. När vi burit in kattungarna och lagt dem i buren gick hon in till dem, lade sig tillrätta och småttingarna började äta. 

Idag har vi släppt ett nytt avsnitt i Prata Katt. Programmet är inspelat på Djurskyddet och Åsa Hagelstedt, generalsekreterare, informerar om det arbete som görs för hemlösa katter. Elin och jag kommer att åka till Djurskyddets katthem, Kattvärnet, och hoppas kunna spela in ett avsnitt till podden där och också presentera Kattvärnet i bilder. Vilken lycka att Leo, som är filmare, vill hjälpa oss.

Vi vill göra så många som möjligt uppmärksamma på vår podcast. En av våra målsättningar med podden är att att våra lyssnare ska lära sig att tolka de signaler katten ger och att de därigenom ska förstå sin katt bättre. Dessutom informerar vi om hur man kan hjälpa mindre lyckligt lottade djur. Så småningom planerar vi att prata om  ”katten i juridiken”, utbildningar, hälsoprogram, utställningar, kattpensionat - vi har massor av planer :-). Jag har sagt det förr men säger det igen - ju mer man känner till om katter, desto roligare är det att vara kattägare 

Samma glädje som Tor, mitt barnbarn, utstrålar visar också en katt som behandlas väl. Det gäller bara att känna igen alla signaler.

 
26 apr 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)