Helt svart!

Jag skriver ju oftast mitt bloggavsnitt på kvällarna - i soffan i sällskap av katterna (och Ove om klockan inte är för mycket). Det var planen även igår men det blir inte alltid, som man planerar. Vi kom bara till att jag och Ove satt i soffan och katterna låg på olika ställen i vardagsrummet. Vi hade startat TV:n för att se på nyheterna men plötsligt blev det helt svart.

Strömavbrottet var ytterst lokalt, för i husen ner mot Landsvägen (vi ser deras baksida från oss) lyste det men mot Gjuteribacken var allt mörkt. Katterna vaknade och såg ut att fundera över, varför det plötsligt blev både tyst och mörkt i lägenheten. Jag chattade med Emma på Vattenfall, där jag kunnat se att felet var anmält. Fick uppgift om att man inte lokaliserat problemet ännu men att man beräknade att det skulle vara åtgärdat innan klockan 21. Nästa hålltid för ”klart” var 23:45. Strömmen kom tillbaka 02:30!!! Katterna kunde inte koppla av, eftersom de inte gillar förändringar (det gör inga katter), så har de varit mycket trötta idag. 

Strömavbrottet väckte många tankar i mitt huvud. Tänk, så enkelt vi har det idag! Det var först på 1950-talet som elspisen började slå igenom på allvar men 1954 hade ändå bara 35 procent av de svenska hushållen elspis. Tio år senare hade 70 procent skaffat det. På bara några minuter upptäckte jag, hur beroende jag ändå är av el; hade tänkt brygga kaffe - gick inte, slog på min iPad för att läsa tidningen - gick inte, skulle tvätta håret - nästan kallt vatten osv, osv. Det gick helt  inte att skriva något bloggavsnitt igår.

Ove älskar katter lika mycket som jag och han erbjöd sig att skjutsa mig till katthemmet idag, där vi skulle ha december månads personalmöte kombinerat med ”god-jul-firande” med gott kaffebröd och julklappar till personalen. Nar jag tillfrågades om jag hade förslag på vad som skulle finnas i paketen, hade jag ett svar direkt - Bo Söderströms bok ”Hur tänker din katt”. Jag hoppas att personalen på katthemmet ska uppskatta boken lika mycket som jag.

 

 

11 dec 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)