Hemlösa katter

Man räknar med att det finns minst 100 000 hemlösa katter och när jag tänker på det känner jag förtvivlan. Hur kan människor vara så hårdhjärtade och ansvarslösa att de släpper sin katt vind för våg, när den inte är liten och gullig längre eller är obekväm att ta hand om. Katten är ett självständigt djur men den klarar sig INTE på egen hand, i alla fall inte utan att ta skada. Imorse kom ett mail från Stockholms katthem, där man välkomnade Carina och mig den 30 januari. Ove följer med som chaufför. 

Även om jag själv inte vill köpa en katt från ett katthem, vill jag ändå ge ett ekonomiskt bidrag och förhoppningsvis, genom att skriva om katterna på katthemmet att få några, med bättre möjligheter än Ove och jag, att ta sig an en kisse därifrån. I de flesta fall krävs stort tålamod, eftersom katterna levt ett hårt liv innan de togs om hand på hemmet, och en mer medgörlig kropp än min stela, för att kunna närma sig katterna på deras nivå, ofta inkrupna bakom badkaret eller någon möbel. 

Det ska bli spännande att få veta, hur personalen arbetar med katterna, hur de utser vilka katter de tar emot för omplacering, hur de själva ser på sitt volontärarbete och hur de började engagera sig, hur ny arbetskraft skolas in, hur man "testar" dem som vill köpa en katt osv?

Primus och Flinga växer fortare och fortare - inte konstigt eftersom de äter nästan lika mycket som sin mamma. Vi har inte vägt dem på ett tag men ska försöka ikväll. Ja, jag skrev "försöka" eftersom de inte är stilla många sekunder i vaket tillstånd och ibland är det omöjligt. I början av deras levnad är det enkelt att väga dem i en skål på en hushållsvåg men nu gillar de inte att sitta i vågskålen och hoppar ur den direkt, om man inte hämtar dem när de sover och snabbt stoppar ner dem i vågskålen. Vi planerar att köpa en riktig veterinärvåg men har inte kommit oss för ännu. Nu ska det bli av! Jag har sett en, som jag tror, bra veterinärvåg för 2495 kr. Den får det bli. Vad man än ska göra, är det roligare om man har bra grejer till sin hjälp.

Jag känner mig mer och mer säker på att Sandie ska få bebisar. Vi letar hela tiden saker som är bra för katterna. Igår skickade jag efter en bra sak, som ska göra det riktigt bra för Sandie och hennes bebisar. Vad det är berättar jag imorgon. Nu ska jag börja göra min del i städningen och snart kommer min "ängel Christine", som tar den tunga delen av städarbetet. Stisse hatar torsdagar :-).

12 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)