Hemlösa katter

Jag anser mig vara en ansvarsfull och genomtänkt person i de flesta avseenden - men spontan. Idag blev det helt fel! Jag var för ivrig att komma iväg. Ända sedan sommaren 2015 har jag velat skriva om hemlösa katter och katthem i Trasdockan men mycket har kommit emellan.

Carina och jag skulle åka till Stockholms katthem idag; jag för att göra en intervju, Carina för att fotografera. Underbart att Ove så ofta vill agera chaufför, särskilt idag eftersom bussarna går väldigt glest till katthemmet och att de inte kan köra ända fram pga ett omfattande vägarbete, som omöjliggör att bussen kan ta sig förbi på den smala körbara vägremsan. Vi var framme 14:01, en minut sena :-). Matilda, en av tre anställda på katthemmet, hälsade oss välkomna och vi satte oss i "människoköket" på entréplanet. Här upptäckte jag det.....min telefon var inte ordentligt laddad - endast 16% kvar! Min plan var att spela in intervjun men om man bara (jag i det här fallet) skriver reportaget tämligen omgående är sådant här inget problem. Det har jag inte gjort ännu men planen är att det ska ske under morgondagen. Det visade sig sedan att Carina hade sin iPhone laddad och hon spelade in hela intervjun, så om jag blir osäker på något, kan jag ta hjälp av inspelningen. Jag har två sidor i Trasdockan, som jag får använda till "Besök på Stockholms katthem", "Hemlösa katters räddning" eller "No kill" eller vad vi nu ska döpa artikeln till. I tidningen förklarar jag mer utförligt begreppet "no kill.

Matilda började som volontär 2009 och för två år sedan fick hon sitt drömjobb som anställd. Hon får nu på heltid arbeta med sin hobby och kan försörja sig på det. Hon är perfekt i rollen; informativ, social och välorganiserad. Stockholms katthem låg tidigare i Hägersten men sedan två år tillbaka är det flyttat till Nacka, Skurusundsvägen 159. Huset har tre våningar innehållande akutrum, karantänavdelning och många olika små rum för katter som väntar på att flytta till nya permanenta hem.

Imorgon ska jag berätta mer om katthemmet, som till största delen drivs genom olika typer av donationer såsom testaments- och faddergåvor. Många är vi som kan avvara 50 kr/månad. Det blir 600 kr/år. Jag skulle önska möjlighet till bättre marknadsföring av katthemmet, så att mer pengar skulle komma in. Det är enkelt att sätta in ett bidrag på Plusgiro 900179-3 eller bankgiro 900-1793, swisha på 1239001793 eller sms:a till 72970 och skriva "katthem 25", "katthem 50" eller "katthem 100", så skänker man motsvarande belopp. 

Idag fick jag en hälsning från Primus. Han och hans syster Tessla har verkligen funnit varandra och trivs jättebra tillsammans. Inte konstigt, för de har samma intressen och gillar samma TV-program :-).

 
20 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)