Hemma bäst

Jag skulle varken ha mer eller mindre ont i benet hemma än på Löwenströmska sjukhuset. Det förstod jag direkt och när jag förstått att det under det sista dygnet enbart skulle handla om smärtstillning och vila, bestämde jag mig för att åka hem på fredagen istället för idag. Jag utförde det förfärliga träningsprogrammet tillsammans med sjukgymnasten - i remissen till Tuula, min sjukgymnast här i Sundbyberg, står något i stil med "träning bortom smärtgräns" - och så tränade jag även igår. 

Vid 16:30 kom Ove för att hämta mig. Han och Helena hjälptes åt att packa ihop mina saker. På sjukhusapoteket väntade mina mediciner på att bli betalda och uthämtade. 242kr!! På Plattan (Sergels torg) skulle de vara värda flera tusen. På rätt indikation är morfin fantastiskt bra. Redan vid stegen från rullstolen, som Helena drog mig i, till bilen började jag göra upp en plan för hur jag, trots min "järnvilja", skulle göra, om jag helt enkelt inte skulle klara av att ta mig upp i lägenheten. Jag skulle åka till KS och be att få hyra en rullstol, som Ove skulle kunna köra mig i ända fram till sängen - min egen säng. Väl där skulle jag sedan hitta lindring mot smärtan bland pillerburkarna och ljudet av ett dovt spinnande från min genomsnälla Stisse. Hem till varje pris, kändes det som. Ytterligare ett antal timmar kvar på sjukhuset hade säkert gjort det mindre plågsamt att åka hem men jag ångrar inte mitt beslut en enda sekund.

Dagens program har varit ensidigt och endast innehållit fyra punkter; medicinera, ligga i sängen (vaken eller sovandes), äta och gå på toaletten. Så mycket mer har jag varken velat eller orkat, om man bortser från ett kort träningsprogram, som jag utfört morgon och kväll. Hoppas nu kunna sova hela natten och ha lite mindre ont, när jag vaknar. Det är inte roligt at behöva äta morfon.

6 feb 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)