Herre på täppan

Kanske leker inga barn ”Herre på täppan” numera men jag är mycket bekant med den leken. Den innebär att någon befinner sig överst någonstans, någon annan försöker inta den platsen och den utmanade förvarar sin plats och låter ingen annan komma dit. Den leken såg jag nyss i sovrummet.

Myran hade klättrat upp och låg uppepå sänggaveln och tittade ner på sina syskon, som alla låg på sängen och tittade upp mot Myran (herren på täppan). Efter mindre än en minut tog sig den första utmanaren, Mickey, nästan ända upp på gaveln men där stoppades han av Myran, som först sparkade Mickey i huvudet och sedan bet honom i örat. Mickey backade något men då hade även Mickan blandat sig i leken. När Myran skulle sätta sig i respekt hos henne, såg Mickey sin chans och tog sig upp på samma nivå som Myran. Nu hade vi två herrar på täppan.

Sänggaveln har blivit illa åtgången de senaste dagarna och nu var det dags att avbryta leken. Inget mer klättrande med de vassa kattnaglarna på gaveln. Ove lockade med alla till balkongen genom att vifta med en vippa. Där startade nya upptåg! 

Ethel och Robin var här ikväll. De ville träffa ”sina bebisar” innan de åker på semester på tisdag. Det är så roligt att se dem tillsammans med kattungarna, för jag ser hur lyckliga de är över sina småttingar. Hela deras hem är nu inrett med ”bra-för-katt-saker”. Idag kom en kokospalm!

Idag var Robert snickare här. Det rum som vi tidigare kallat arbetsrummet, kattrummet och nu senast Stisses rum (det är bara han som är där) ska nu göras om. Det är rätt stort och nu ska snickaren hjälpa till, så att rummet avdelas och blir ett lite mindre rum och ett förråd med skjutdörrar. Äntligen kommer vi att gå igenom våra andra förråd (i huset intill). Blocket och Myrorna kommer att få ett stort tillskott av diverse saker. Det vi väljer att behålla kommer att få plats i nya fräscha kartonger som kommer att ställas på ”på -platsbyggda - hyllor”. Oh, så skönt! Stisse kommer att ha gott om utrymme i sitt rum ändå :-).

15 jun 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)