Hitta det mesta om katter

Ibland vill man veta lite mer om sin katt, än det man fått veta av uppfödaren och det man själv vet om sin kisse. Vid flera tillfällen har jag kontaktats av kattungeköpare, som frågat, hur man tar reda på om det föreligger släktskap mellan två katter, som man eventuellt vill para. Det är bra att känna till att man genom att "provpara" sin katt med en tilltänkt partner kan få veta, flera generationer tillbaka, om och i sådant fall hur släktskapet ser ut.

Om du vill provpara din kisse går du in på SVERAKS hemsida. Klicka på  "FindUs", som du hittar högt upp till höger på hemsidan! Fyll i de uppgifter, som efterfrågas och programmet räknar ut inavelskoefficienten. 

Vill du se, om en katt genomgått hälsoundersökningar som t ex ultraljud hjärta (HCM) och njurar gå då in på www.pawped.com. Välj "Ragdoll" under rubriken "Cats" och fyll i stamnamnet på katten. Om det bredvid den katt du söker finns ett [h], klicka på det och du får veta, vilken/vilka undersökning/ar som gjorts och namnet på den veterinär, som utfört undersökningen. 

Det finns hälsoprogram utfärdade för många olika djurarter; hundar, katter, fåglar, kaniner m fl . Jag anser att endast de, som följer hälsoprogrammet för sitt djur är seriösa uppfödare. Själva följer vi Ragdollklubbens hälsoprogram. 

1760kr för ultraljudsundersökning är väl placerade pengar.

Ett hem utan en katt är bara ett hus”

Bild 1 visar Stina och Sandie i soffan. På bild 2 ses Maxi. Alla är avelskatter och har genomgått ultraljudsundersökning.

 

 
23 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)