Hittar även till sovrummet

Först lite "katthistoria": 

Andra vågen. Under det senaste 5 miljoner åren har en andra våg av nya släkten uppstått. Pantherasläktet i Asien spred sig till Afrika och över landtungan till Nordamerika, och därifrån till Sydamerika. Släkten puma och lodjur återvände från Nordamerika till Asien och Europa. Och pumorna spred sig även till Sydamerika och Afrika. Den sista delen i vågen leder till den tamkatt vi nu har som spred sig västerut och in i Afrika.

Kattfamiljens arter
De flesta stora kattdjur som till exempel lejon, tiger, jaguar och leopard tillhör släktet Panthera. De små kattdjuren som till exempel afrikansk vildkatt, Europeisk vildkatt, sandkatt, svartfotskatt, kinesisk ökenkatt, djungelkatt och tamkatt tillhör släktet Felis. Skillnaden mellan släkterna baseras inte bara på storlek utan också på lätet. Stora kattdjur ryter (Panthera), medan små kattdjur och ! geparden spinner (Felis).  En annan skillnad är att stora katter ligger när de äter medan små katter står. 

Våra småttingar blir allt modigare. Igår "ropade" Flinga på hjälp, när hon tagit sig ut i köket och kände sig ensam. Genast skuttade Primus dit och sedan blev det en lättare brottningsmatch bakom bordet och under elementet. Sedan kom de tillbaka in i vardagsrummet, där de känner sig hemma. Idag tyckte de inte alls att det var läskigt att gå iväg utan att ha mig eller de andra katterna inom synhåll. På eftermiddagen travade de iväg ända in i sovrummet och kollade, om det fanns något spännande under sängen. Det tyckte inte Stina om och hon manade dem att komma ut i hallen igen och det gjorde de. Som belöning fick de en liten slurk.

Nu ska kattungarna placeras i hagen för natten. När jag släcker lampan slutar de klättra på väggarna i hagen och sover snällt hela natten. Kanske hoppar Stina in till dem någon eller några gånger, när vi sover. Jag tror det, för de är inte urhungriga på morgonen .

 Skön sovställning, Primus - på rygg! bild nr: 1 Flinga börjar vakna på bild nr: 2 och tittar sig omkring "somnade jag?" - bild nr: 3

 
20 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)