Hjälp med höstblommorna

Stina ligger aldrig i min säng när jag somnar men alltid, när jag vaknar. På helgerna brukar inte katterna väcka osa förrän vid halv niotiden men idag vaknade jag av att Stisse hälsade "godmorgon" med hög stämma. Hade han varit militär hade han ropat "giv akt", så bestämd var han. Vi sover sällan längre än klockan åtta men idag tyckte han att vi skulle starta dagen tidigare. De andra hängde på. Ove steg lydigt upp och serverade dem frukost; blöt lightmat till Stisse, serverad på arbetsbänken, blöt bebismat till Stina på toaletten och till Sandie på matplatsen i köket. Matsituationen blir jobbig, om maten serveras på annat sätt. Stisse äter långsamt och skulle han äta på samma fat som Stina, skulle han bara hinna ta en tugga, innan maten skulle vara slut. Hon äter så fort att hon ibland kräks och därför får hon äta ensam på toaletten, så att hon kan ta det lite lugnare och "lillan" kan sitta och titta på maten länge, innan hon börjar äta. På eftermiddagen, katternas middagstid, satt Sandie och stirrade på matfatet, Stina hade redan ätit upp sin mat och hade återkommit till köket. Hon tittade på Sandies matfat och närmade sig försiktigt hennes fat. Hon hann ta ett par tuggor, när Sandie kom på att hon skulle visa, vem som bestämmer. Hon gick själv fram till fatet, Stina backade och Sandie började äta. Annat var det, när Stina hade ungar. Då stod hon högst i rang men nu har Sandie återtagit "chefsposten". 

Betydligt svalare idag. De stora krysantemumbollarna har "sjungit på sista versen" de senaste dagarna och vi beslöt oss för att åka till Plantagen och köpa höstblommor och jord. Det blev sex ljungväxter av god kvalité och några gröna blommor med röda inslag. Namnet vet jag inte, inte hur de ska skötas heller men det fixar sig. Oh, vilken inre tillfredsställelse jag känner, när jag får fräscha blommor både ute och inne. 12 rosor på bordet - sååå vackert! Alla katterna är mycket växtintresserade, så när Ove bredde ut plast på balkonggolvet, kom alla springande. När han sedan ställde fram dammsugaren fanns bara två katter kvar, Stisse avvek direkt. Han gillar absolut inte dammsugaren. Medan Ove och katterna skötte planteringen lagade jag middagen; cannelloni. Maten och planteringen blev klara ungefär samtidigt.

Jag fick ett sms från Anette på kvällen. Jätteroligt att höra lite från familjen Flyckt, som köpte Izzie. Anette skickade också bilder på lilla/stora Izzie. För ett tag sedan fick Izzie en syster och Anette berättade att flickorna går jättebra ihop och följs åt överallt - ligger gärna tillsammans i solen på altanen. Även om Anette och pojkarna är hemma mycket, tror jag att Izzie är jätteglad över att ha fått en syster av sin egen art. Vi hälsade på Izzie förra sommaren och såg att hon har det jättebra, kunde inte vara bättre. Vore ändå kul att träffa henne igen och då också få se hennes syster. Jag ska fråga Anette, om vi får "titta över" någon gång under hösten. 

Vi glömde ta fram katternas torsk imorse och den ska vara tinad, när Ove kokar den. Det får bli imorgon istället, katterna kan, som tur är, inte riktigt veckodagarna :) och märker inte att det är måndag imorgon och att det är på söndagarna vi brukar servera torsk.

 
18 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)