Hjälpsamme Stisse

Varje år ska julgranen stå klar på balkongen och brevlådorna i porten vara julpyntade på Lucia, om jag får bestämma men i år blev det inte riktigt som jag ville. Julgranen i porten stod färdigklädd med klappar under redan den 1:a advent. Vårt juleträd på balkongen kom upp först idag, då jag också  "klädde" brevlådorna.

Stisse vill, som bekant, gå ut (på balkongen) direkt efter att han ätit sin frukost, så även idag. Han låg som vanligt på lådan (där vi förvarar blomkrukor o,dyl.) och mediterade, när Ove öppnade balkongdörren och började möblera om där ute för att bereda plats för julgranen. Stisse blev genast intresserad och hoppade ner på golvet för att hjälpa till :-). Efter en stund tyckte Ove att han klarade sig bättre ensam och lurade in Stisse men efter en kort stund krävde han ljudligt att få gå ut igen. Han hade bestämt sig för att vara med ända tills granen stod färdig på plats. Stina, som är en betydligt försiktigare katt, valde att beskåda processen från insidan.

Stella (från Sandies sista kull) bor ju sedan några månader tillbaka hos Ulrica, som är den andra ägaren efter flytten från oss. Den första familjen kunde inte ha Stella kvar p.g.a.allergi och jag blev så glad över att Ulrica behövde en avelshona just då. Nu kommer det att komma kattungar även efter Stella. Det kom ett mail från Ulrica idag; två fina bilder på "min lilla tjej"!

Jag var på Oscarsteatern idag och såg "Så som i himmelen". Mot slutet av föreställningen kom ett sms från Ethel. Det var dels en liten videosnutt, dels två foton - jättefina bilder i vintermörkret! 

Stella är den katt som är vit på båda sidorna om nosen. Tyvärr kunde jag inte visa bilderna på Safir och Blue (detta usla program). Gissar att Ethel tagit bilden med kameran i vertikalt läge, programmet tar endast emot bilder med kameran horisontellt.

 
15 dec 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)