Högt pris i längden

Oj, vad dyrt!!! Betalar du sååå mycket??? Så mycket betalar inte jag!!! Men..... vet du vad jag betalade?

Sådana kommentarer har jag fått - inte bara en gång utan många. Allt som är dyrt är förvisso inte alltid bäst men väldigt ofta. Det jag tänker på nu handlar givetvis om sådant som är förknippat med katter, t.ex. sand och klösmöbler. 

Jag har inte gjort någon vetenskaplig undersökning men däremot en ungefärlig uppskattning av hur mycket mer en kvalitetssand som Ever Clean (från zoobutiken) totalt sett kostar i jämförelse med den på prislappen billigare sanden Miss Cat (från matvaruaffären). Eftersom man nästan aldrig behöver tömma och skura kattlådan om man använder Ever Clean (under förutsättning att man har ett flera centimeter tjockt lager sand från början), blir kostnaden för den sanden mariginellt högre än om man använder den billigare Miss Cat. Den lilla prisskillnaden uppvägs med råge av att det aldrig luktar kattkiss hemma och att den tid man behöver ägna åt kattlådan knappt är mätbar med Ever Clean. Ok då, någon minut tar det att ta upp en sandklump ur lådan, stoppa i en påse och kasta men om man sätter det i relation till arbetet med att, c:a var tredje dag, kasta all sand och skura kattoan - ett föga angenämt jobb - tror jag att de flesta kattägare tycker att kvaltetssanden är mer prisvärd än sand av dålig kvalitet. 

Jag har berört ämnet tidigare men det blev aktuellt idag igen, när en av mina väninnor var tvungen att akut åka till sjukhus, där hon kommer att kvarstanna några dagar. En kattvakt ska nu ta över och sköta kisse. Förutom mat och kel ingår även den mindre angenäma rengöringen av kattlådan. Den biten ogillades av ”kattskötaren” förra gången hen var kattvakt, vet jag.

Något jag också berört tidigare är att det på sikt lönar sig att lägga några hundralappar extra på en kattställning av god kvalitet och..... jag lovar att inte tjata mer om det :-). Jag menar bara väl och här talar jag om att det finns hundralappar att tjäna, om man från början väljer en klättermöbel där varje del, som blir utnött, går att byta. Det gör att man inte behöver köpa en helt ny klätterställning varje gång någon del är uttjänt. I längden blir ju det dyrare.

 

23 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)