Hoppa lite

Precis som små barn är katterna alltmer vakna, lär sig gå, springa, hoppa och börjar äta fast föda, när de blir äldre. Skillnaden är att utvecklingen beträffande detta går mycket snabbare för kattungarna. Igår sprang Mitzie för första gången, idag kunde hon hoppa!

Efter lunch åkte Ove till Bauhaus för att se, om där fanns något, som han enkelt skulle kunna bygga en hage av. Det gjorde det inte. Han åkte då vidare till Bromma zoo. i förhoppning om att kunna hitta en lämplig hage där. Det fanns flera olika modeller att välja mellan och han fick hjälp av "Kattspecialisten", när han berättade, vad vi ville ha. Det blev en Trixie valp&smådjurshage med måtten 130x130x55 cm. Perfekt!! Lätt att montera, tvåvägsdragkedja i öppningen och nät runt om, som gör att både mamma katt och hennes ungar kan se, vad som pågår i rummet. 

Som vanligt har vi givetvis haft kattungarn uppe i soffan mellan oss. De är nu så snabba att det är svårt att ensam övervaka dem. De springer hit och dig, klättrar och slåss. Det är väldig fart på de små liven och så ska det ju vara. Det är ju mycket viktigt att småttingarna blir ordentligt vana att bli hanterade men omöjligt att låta dem vara uppe fritt. Därför känns det så skönt att veta nu, när vi har hagen, att de har bra med utrymme att träna sina färdigheter.

Vi har satt en pall på utsidan av hagen och en liten stol (för små barn) på insidan. Detta för att underlätta för Stina, när hon vill hoppa ur eller in i hagen. Sandie hoppar utan problem ur och i den utan hjälp av pall och stol. Hon vill gärna vara med och sköta kattungarna och Stina har inget emot det.

Nu sover alla kattungarna och jag planerar att lägga mig snart, för första gången på länge före midnatt.

Jag har fotograferat katterna i hagen men något gör at jag inte kan ladda ner dem till hemsideprogrammet. Imorgon får jag försöka lösa det problemet.

30 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)