Hoppas bli en klubb igen

Från början fanns en gemensam Ragdollklubb. Den hette kort och gott Ragdollklubben. Idag finns två olika klubbar för våra fina Trasdockor; Ragdollklubben och Scandinavian Ragdoll club. Av vilken anledning det bildades ytterligare en idéell förening för trasdockorna vet inte jag. Jag har hört olika förklaringar men vet inte, vad som stämmer. Om jag förstått saken rätt är medlemmarna i Scandinavian Ragdoll club till största delen uppfödare medan majoriteten av medlemmarna i Ragdollklubben är "vanliga" Ragdollägare men här finns också registrerade uppfödare, närmare bestämt 125 st. Jag valde att gå med i den ursprungliga klubben, är nöjd och hoppas på att klubbarna ska slås samman i en framtid. Vi jobbar för samma ras och vill göra vårt allra bästa för Ragdollen. Varför då inte arbeta mot målet tillsammans? Varför betala för dubbla föreläsare och dubbla lokalhyror för att lyssna till samma föreläsning? 

Mollydoll's uppfödning i Enköping har fyra halvsyskon till våra bebisar. De var från början fem men efter ett par veckor dog en av dem. Av vilken anledning framgår inte. Iron Man, Tony, är pappa till alla barnen. Mollydoll's kattungar är nio dagar äldre än våra små troll och det märka tydligt. Jag fick idag se en nytagen videosnutt och halvsyskonen sträcker fint på benen, när de spatserar fram i sängen i den lilla uppfödningen. Finns det något sötare än kattungar?

Idag fick Stina gå in och nosa på kattungarna. Mer och mer ska hon få vara med, eftersom de om ett par veckor ska slussas ut i hagen i vardagsrummet och kunna låta Stina få vara med och sköta dem; tvätta och hålla sällskap. Det kommer säkerligen att gå bra. Sandies amning är fullt fungerande och kattungarna har då också börjat med smakportioner av fast föda. Stina skulle helat vilja vara hos kattungarna hela tiden men ännu är det för tidigt, tycker jag. Sandie ska slippa oroa sig för att Stina "tar över".

Om bara mitt ben vore bättre, skulle vi "vårbada" Stisse och Stina redan idag. Pälsen saknar glans och jag längtar efter "molnpälsen". Hoppas kunna fixa det under den kommande veckan.

9 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)