Hoppas, hoppas!

En kort stund efter det att jag publicerat gårdagens blogginlägg, kom ett meddelande från Mona. Där stod: ”Har ätit mycket i sin skål i köket och just nu leker hon som attan, bara upplysningsvis”. Vad glad jag blev!!! Om Sonja skulle vilja fortsätta att vara Sonja, d.v.s. inte återgå till att vara Sandie, skulle det vara det allra bästa tror jag. Hon skulle inte behöva irritera sig på något annat djur, hon skulle få odelad uppmärksamhet och Stina skulle få blomstra hemma och inte behöva bli avsnäst flera gånger om dagen. Sonja skulle vara till glädje för Mona och Lars och det skulle vara mer fridfullt här hemma.

Stisse och Stina bråkar nästan aldrig! Den enda gången det blir morr är när Stisse, för en kort stund, glömt att han är kastrerad. När han då försöker para sig med Stina, blir hon jättearg men hon är beredd eftersom parningaförsöket alltid föregås av att Stisse uppbringar ett märkligt ljud. När hon hör det blir hon på sin vakt och när han närmar sig, kommer ett irriterat morrande ur hennes strupe och hon rusar in och gömmer sig under sängen eller ett skåp på låga ben i vardagsrummet. Där kommer Stisse inte in, för han är för stor. Det vet han och lusten går över direkt och han återgår till att vara den lugna mysgubbe han nästan alltid är.

Det innebär ett stort ansvar att ha katt. Vem som helst kan köpa en katt och det finns uppfödare som t.om säljer katter per telefon. Om nu inte en köpare vet något om katter och inte förstår vilket ansvar det innebär, skulle vi ändå komma långt, om det funnits krav på uppfödaren. Som läget är idag, behöver en uppfödare endast betala 1 500 kr för att få ett stamnamn. Sedan räknas man som uppfödare och behöver alltså inte veta någonting om katter och kattungar (vet att jag skrivit om det tidigare). Det finns oändligt mycket att lära sig. Nyss fick jag veta något, som jag aldrig ens funderat över. Det handlade om kattens klor; hade ingen aning om att kattungen föds med utfällda klor. Nu undrar jag när kattungen drar in dem och måste ”djupdyka” i kattens klor och se om jag får svar på det. Jag vet iallafall en hel del annat om klorna, som jag vill delge er imorgon.

 

16 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)