Hoppas på Sandie

Igår kom fyra mail, alla med samma önskan om en ragdollkattunge. Så roligt! Brevet innehöll en kort presentation av den egna familjen och hur en kattunge skulle få det hos dem. Jag skulle gärna låta en av mina kattungar flytta in hos hos alla dem, som kontaktade mig igår. Kattungen skulle då flytta till en familj, som har erfarenhet av katt, har tänkt igenom vad det innebär med det utökade ansvar det innebär med en ny fyrbent familjemedlem och övervägt kostnaden för att både köpa och hålla en ragdoll. De hade bestämt sig för rasen på grund av att de kände till den och hade kommit fram till att det var just den, som skulle passa bra i deras familj. Tyvärr har jag inga kattungar till salu för stunden. De två busfrön jag har är redan tingande. Nu hoppas jag på Sandie.

Sandie var på dejt hos en stilig kille, Messi, i Fältöversten i slutet av november och om parningen lyckats kommer nya kattungar till oss runt 25:e januari. Sandie är en blå colorpointtjej och Messi är en brun bicolorkille, så färgutfallet blir spännande, om hon nu är dräktig. Anledningen till att jag fortfarande är osäker är att ingen sett eller hört någon parning hos familjen Hagberg, som äger Messi. Själv tror jag att det kommer bebisar, för Sandie har gått upp i vikt och "äter som en häst". Det där med hallonröda bröstvårtor har jag aldrig lyckats upptäcka tidigare heller. Vi får se! Både färgutfall och teckning skulle vara spännande. Stina är RAG n, dvs brun colorpoint och Amaretto RAG a 03 21, alltså en blå bicolor tabby och deras avkommor, som rusar runt på golvet just nu är båda tabbymönstrade, en brun och en blå (www.ragdollklubben.com har bilder på rasens alla färger, teckningar med och utan tabbymönster).

Som jag skrev igår var gårdagen en av "milstolparna" i mitt liv med kattungarna. De hade hunnit bli åtta veckar och skulle därmed vaccineras - deras första spruta mot kattsnuva och kattpest. Vår ordinarie veterinär, Jon, fick inte chansen :-) den här gången, eftersom han inte var i tjänst, så vi besökte Tule hund och katt, en kombinerad veterinärklinik och djuraffär. Båda innehavarna av affären är veterinärer. Hur de delat upp arbetet känner jag inte till (och det spelar ingen roll). Det var den kvinnliga djurdoktorn som skötte vaccineringen. Innan sprutan lyssnade hon på kattungarnas hjärta och lungor, kände igenom den lilla kroppen och tittade i deras ögon och öron. Allt normalt. Därefter vägdes de. Primus vägde 1220 g och Flinga 1004 g. Sedan en spruta i nackskinnet och vaccinationen var klar.

Den första bilden visar en nyfiken Primus, den andra Flinga. Klicka på bilderna så "växer" kattungarna!

 
5 jan 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)