Hoppsan!

Om jag inte vore "nattmänniska", skulle jag inte ha kunnat arbeta 15 år på natten. Säkert har jag skrivit det tidigare - jag älskar att vara uppe sent på kvällen (och tidig natt). Allt är så lugnt och stilla och jag kan ostört ägna mig åt, det jag håller på med. Jag älskar visserligen människor och vill ha mycket runt omkring mig på dagarna men njuter av "att bara vara jag" någon timme sent på kvällen. Därför blev det fel i mitt förra blogginlägg. Jag skrev "idag fyller Tasse år" men observerade inte att klockan passerat midnatt och det hade blivit den 28:de. Han är född 2008-07-27.

Christine, ängeln som "vårdar" golven, kommer bara var 14:de dag. Dessemellan städar Ove och jag själva. Idag har jag "fuskstädat", dvs bortat mattorna med "potatisborsten" dammsugit med den långa handdammsugaren, torkat handfat, toalettstol och golvet på toaletten och givetvis torkat bord och bänkar, något som måste göras flera gånger dagligen. Hur tänker man, när man beställer svarta granitskivor och köper glasbord? Allt syns; fingeravtryck, vattenfläckar, katthår - allt, allt. Skönt att jag är pensionär, i alla fall i det avseendet, jag har ju tid.

Carina oxh Madeleine skulle komma vid 18-tiden och innan jag gjorde iordning tonfisksalladen, som vi skulle äta, hann jag fortsätta läsa lite mer på SVERAKs hemsida. Lärde mig mycket idag också. Som jag säkert skrivit förut, finns det jättemycket bra information där. Jag tryckte också ut blanketten "Diplomeringstest". Carina och jag planerar att lära oss lagar och förordningar och bli diplomerade uppfödare. Så snart första numret av Trasdockan har gått till tryckeriet, ska vi börja. Som uppfödare känner jag att jag bör ha ordentlig kunskap om både katter och bestämmelser kring dem. Mitt mål är att bli riktigt kunnig och därmed kunna ge både bra råd och stöd och också besvara eventuella svåra frågor. Det jag kan idag räcker en bit men jag vill kunna mer. Det kostar 500kr att göra provet, en kostnad med vinstwink. Att få en stamtavla till en kattunge kostar 300kr. Som diplomerad betalar man 200kr. Med fem registrerade kattungar är Diplomeringstestet betalt. Oavsett prisnedsättningen för stamtavlorna hade jag givetvis gjort testet ändå.

Precis som tidigare var vi mycket effektiva idag och gick igenom det material, som Madeleine "layoutat". Hon är så duktig! Snart har vi fyllt alla 32 sidorna i tidningen. Inom kort måste vi också vara klara och skicka materialet till tryckeriet. Nästa möte blir om en vecka hos mig. Skönt att både Carina och Madeleine tycker det är ok att vi har våra möten här - Carina bor fem trappor upp utan hiss och Madeleine bor på Lidingö. När vi var hos Madeleine fungerade inte hissen från tunnelbanan och när jag gått nerför en trappa och trodde att jag var nere på gatan, väntade en ny trappa. Stackars knä!

 

28 jul 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)