Hörlurar, glitter och paketsnören

Tasse, numera kallad Greven, växte upp hos mig i min 30-talslägenhet på Södermalm. Jag lät renovera bostaden och elatigare byttes ut men jag hade några tunna högtalarsladdar fastspikade i golvlisten på en av väggarna. Dem intresserade sig Tasse för mycket snart efter att han flyttat in. Med sina små framtänder lyckades han få tag runt platsbiten, som utgjorde spikhuvudet och höll fast sladden, för att sedan kunna lösgöra den. Tack Tasse, det blev mycket snyggare när listerna leddes genom en plastlist!

Nicke berättade idag att Saga hade bitit sönder hans hörlurar. Hon är nu uppe i mer än 10 sönderbitna exemplar. Man kan kanske undra varför Nicke inte tagit lärdom men han har helt enkelt somnat till, utan att det varit meningen, och när han vaknat igen har skadan varit skedd.

Stisse och Stina har aldrig intresserat sig vare sig för sladdar eller hörlurar och inte heller för glitter eller paketsnören och det är jag tacksam över. Sönderbitna hörlurarsladdar är trist men ändå ”ingen ko på isen”. Värre är det då om kisse börjat tugga i sig av glitter och snören. Det är långt ifrån ovanligt med akuta bukoperationer på katter kring jul. Varje år skriver Carina och jag i Trasdockan om julens alla faror. Det krävs bråkdelen av en sekund av ouppmärksamhet från kattägaren för att en ljuslåga ska kunna antända våra katters (och hundars) svansar eller pälsar, att kisse slår ner en julgranskula och skär sig på den, att någon i största välmening bjuder katten på julskinka, som är alltför salt för en kisse och så har vi också detta med de trevliga men farliga växterna att tänka på. Gå in på Agrias hemsida och läs vidare om vad du som kattägare bör veta och tänka på - särskilt så här i juletid.

Till sist vill jag påminna om att många katter ogillar när många människor är samlade och de är inte heller förtjusta i den höga ljudnivån som brukar bli följden. Se till att katten har en ”fredad zon”, dit den kan dra sig tillbaka oxh då vara ostörd vid behov.

 

17 dec 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)